Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Vaak gestelde vragen vloer- en bodemisolatie

Vaak gestelde vragen vloer- en bodemisolatie

Vloer- of bodemisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem. Je zorgt daarmee voor een gezonder en comfortabeler binnenklimaat in huis. Je vloer zal een aantal graden warmer aanvoelen, waardoor koude voeten minder snel zullen voorkomen.

Hoe werkt vloerisolatie?
Vloerisolatie wordt via de kruipruimte aan de onderzijde van de vloer aangebracht.

Hoe werkt bodemisolatie?
Bodemisolatie is het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Dit is vooral belangrijk als er veel vocht in de kruipruimte staat.

Hoeveel tijd nemen de werkzaamheden in beslag?
Veel mensen denken dat het isoleren van de onderkant van de begane grondvloer veel werk, tijd en overlast met zich meebrengt. Het tegendeel is echter waar. In bijna alle gevallen is de vloer binnen één dag geïsoleerd en kun je direct genieten van het extra comfort in je woning. 

Met welke materiaal wordt er geïsoleerd?
Dat verschilt per woning. Het isolatiebedrijf kijkt bij de eerste afspraak of je woning geschikt is en geeft advies over het materiaal.

Is het veilig? Gebruiken jullie giftige stoffen?
Een betrouwbaar isolatiebedrijf doet de isolatie van jouw huis. Hij of zij gebruikt goede apparatuur, de juiste mengverhouding en de juiste instellingen van de machine. Het is dus volledig veilig.

Klik hier voor meer informatie over vloerisolatie
Klik hier voor meer informatie over bodemisolatie