Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gluren bij Duurzame Buren - 20 t/m 25 juni

Gluren bij Duurzame Buren - 20 t/m 25 juni


ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN 

Van 20 t/m 25 juni kan je digitaal binnengluren bij duurzame buren. Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Inwoners uit regio Alkmaar vertellen je alles over hun duurzame woning. Onze groene reporter Raoul Santibanez gaat op pad en je kan dagelijks om 20.00 uur live meekijken. Geheel coronaproof, vanuit de eigen woonkamer.  

Bekijk hieronder de deelnemende woningen en meld je aan voor de livestreams. Gluur je mee?

Alkmaar

Nul-op-de-meter, Alkmaar

Omschrijving
Danny en Robin Cornelissen uit Alkmaar wonen in een drive-in woning uit 1976. De woning is nul-op-de-meter en volledig geïsoleerd. En voorzien van een zonneboiler, warmwaterstation en zonnepanelen.

Lees meer >>

Datum: 20 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00

Aanmelden
Heiloo

Innovatieve nieuwbouw, Heiloo

Omschrijving
Ruud en Petra Storms uit Heiloo wonen in een nieuwbouwwoning, gebouwd met de nieuwste duurzame technieken. Gasvrij en energieneutraal. Een bodemwarmtepomp, 50 geïntegreerde zonnepanelen en een accu maken de woning uniek.

Lees meer >>

Datum: 21 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden
Heerhugowaard

Gasvrije woning, Heerhugowaard

Omschrijving
Marjan en Hans de Rijk uit Heerhugowaard wonen in een bungalow uit 1974. De woning is gasvrij en voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. De witte dakbedekking en wandverwarming maken de woning uniek.

Lees meer >>

Datum: 21 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden
Langedijk

Volledig geïsoleerd, Langedijk

Omschrijving
Roger en Karen Jochems uit Sint-Pancras wonen in een arbeiderswoning uit 1915. De woning voldoet aan alle comfort en wensen van nu. De bewoners hebben de woning, grotendeels zelf, volledig verduurzaamd. Van een vloer van schuimbeton tot nieuwe kozijnen.

Lees meer >>

Datum: 22 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden
Castricum

Volledig gerenoveerd, Castricum

Omschrijving
Familie Sap uit Akersloot woont in een hoekwoning uit 1978. De woning is volledig verduurzaamd. Van vloer tot dak geïsoleerd. En voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en ventilatie naar behoefte.

Lees meer >>

Datum: 24 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden
Bergen

Hybride warmtepomp, Bergen

Omschrijving
Mike en Anita Meeken uit Bergen wonen in een vrijstaande woning uit 1930. De woning is volledig verduurzaamd. Al ruim 35 jaar wonen de bewoners hier. Direct na aankoop zijn zij begonnen met het verduurzamen. Stap voor stap en door veel zelf te doen.

Lees meer >>

Datum: 25 juni 2021
Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via 088 1021 300 of jspijkstra@odnhn.nl 
 

Terugkijken 'Gluren bij de Duurzame Buren' in Westfriesland
De Westfriese gemeenten hadden in september 2020 de primeur. Een week lang konden huiseigenaren binnengluren bij hun duurzame buur. Vele ervaringen zijn gedeeld, vragen zijn beantwoord en tips zijn gegeven. Na deze succesvolle eerste editie neemt regio Alkmaar het stokje over.

Wil je de rondleidingen uit Westfriesland terugkijken? 
Klik hier om de rondleidingen terug te zien. Er is voor ieder wat wils, want de deelnemende woningen zijn divers; van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning.