Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gluren bij duurzame buren, 8 t/m 15 oktober

Gluren bij duurzame buren, 8 t/m 15 oktober


ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN

Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Inwoners uit regio Westfriesland vertellen je alles over hun duurzame woning. Onze groene reporter Chris Wobben gaat op pad en je kan dagelijks om 20.00 uur live meekijken. Geheel coronaproof, vanuit de eigen woonkamer.

Bekijk hieronder de deelnemende woningen en meld je aan voor de livestreams. Gluur je mee? 

Venhuizen

Monumentale stolpboerderij

Omschrijving
Jaap en Anita wonen in een monumentale stolpboerderij uit 1887 in Venhuizen. Na een flinke verbouwing is de woning gasloos en voorzien van bodemwarmtepomp.

Lees meer >>

Datum: 8 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Enkhuizen

Slim verbouwde hoekwoning

Omschrijving
De heer en mevrouw Van Katwijk wonen in Enkhuizen in een hoekwoning uit 1979. De woning hebben ze volledig verduurzaamd. Daardoor wonen ze nu zonder energielasten.

Lees meer >>

Datum: 10 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Hem

Oud café wordt duurzaam huis

Omschrijving
Familie Verdonk zit midden in de verbouwing van een vrijstaande woning uit 1908 in Hem. Dit oude café wordt verbouwd tot duurzame woning. Zo krijgt het pand alle comfort van nu.

Lees meer >>

Datum: 11 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Avenhorn

Duurzame tussenwoning

Omschrijving
Familie Pelser woont in een tussenwoning uit 2003 in Avenhorn. De woning is met wit dak, zonneboiler en lage temperatuurverwarming uniek in zijn soort.

Lees meer >>

Datum: 12 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Lutjebroek

Gasloze 2-onder-1 kapwoning

Omschrijving
Jos en Marloes wonen in een gasloze 2-onder-1 kapwoning uit 1988 in Lutjebroek. Ze hebben de woning stap voor stap volledig verduurzaamd. Van kookplaat tot isolatie.

Lees meer >>

Datum: 13 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Hoorn

Goed geïsoleerde jaren 30 woning

Omschrijving
Paul en Daniëlle wonen in een jaren 30 woning in Hoorn. Tijdens hun verbouwing maakten ze slimme, duurzame keuzes. Ze genieten nu van een goed geïsoleerde woning.

Lees meer >>

Datum: 14 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden
Wognum

Nul-op-de-meter nieuwbouw

Omschrijving
Familie Schouten woont in één van de duurzaamste woningen van Noord-Holland. De vrijstaande nieuwbouwwoning uit 2018 is gasloos en nul-op-de-meter. En voorzien bodemwarmtepomp, tripleglas en grijswater toilet.

Lees meer >>

Datum: 15 oktober 2021
Tijdstip: 20.00 uur

Aanmelden

 

Kom naar de mobiele showroom!


Wil je weten wat jij zelf kan doen? Ontdekken hoe jij jouw woning kan verduurzamen? En advies op maat ontvangen? Kom dan tijdens het evenement naar de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Dit is een trailer tjokvol duurzame energietechnologie. Ontdek hoe een warmtepomp klinkt en hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet. En laat je adviseren door een onafhankelijk energieadviseur. De showroom staat op twee locaties in Westfriesland. Jij komt toch ook?

Woensdag 13 oktober     09.00 – 16.00 uur    Weekmarkt Enkhuizen| Westerstraat (ter hoogte van huisnr. 145) 
Vrijdag 15 oktober    10.00 – 16.00 uur    Binnenstad Hoorn | Gedempte Turfhaven (ter hoogte van huisnummer 38)

 

Dit evenement is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten en wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via 088 1021 300 of jspijkstra@odnhn.nl.