Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Elektrisch koken (inductie)

Elektrisch koken (inductie)

Een inductiekookplaatDe Rijksoverheid streeft ernaar om tegen 2050 om alle Nederlandse woningen gasvrij te maken. Dit betekent dat de meeste Nederlandse huishoudens uiteindelijk niet meer zullen koken op een gaskookplaat. Als je van plan bent om je keuken te vernieuwen, is het verstandig om hier rekening mee te houden en te kiezen voor elektrisch koken. Naast het feit dat koken op inductie beter is voor het milieu (vooral naarmate steeds meer elektriciteit in Nederland duurzaam wordt opgewekt), heeft het ook praktische voordelen. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken en veiliger dan koken op gas. Elektrisch koken is in gebruik ongeveer even duur als koken op gas. Behalve als je zonnepanelen hebt, dan is elektrisch koken goedkoper. 

Er zijn verschillende technieken om elektrisch te koken, zoals keramisch, halogeen en inductie. Die laatste is de meest zuinige en steeds meer huishoudens koken dan ook op inductie. Volgens Milieu Centraal is inmiddels meer dan 85% van alle verkochte kookplaten elektrisch en is de helft van alle verkochte kookplaten een inductie kookplaat.

Zie voor meer informatie over koken op inductie de onderstaande veel gestelde vragen!

Veel gestelde vragen

Zoeken op trefwoord