Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzaam verwarmen met
Warmtepompen

Aardgasloos wonen gaat dus steeds belangrijker worden. Er komt een moment dat je niet meer de woning gaat verwarmen met een cv-ketel. Een mogelijk alternatief voor de cv-ketel is een warmtepompsysteem.

Snel opweg met de gratis factsheet

Meer weten over warmtepompen? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
"Een warmtepomp is in de meeste gevallen de laatste stap in het proces naar een aardgasloze woning. Zorg altijd eerst voor een goed geïsoleerde woning met voldoende ventilatievoorzieningen. Vervolgens adviseren wij om te kijken naar de mogelijkheden voor een lage temperatuur afgifte systeem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Als deze stappen zijn doorlopen kan je de warmtepomp efficiënt inzetten." Michiel - Specialist warmtepompen

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

Voordat je de stap zet naar een warmtepomp is het belangrijk om op de hoogte te zijn van een aantal punten. Een warmtepomp is normaal gesproken een laatste stap in het proces van het verduurzamen van je woning. De eerste stap bij het realiseren van een energiezuinige woning bestaat uit het zoveel mogelijk beperken van de energieverliezen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door middel van de juiste isolatie, goede aansluitingen van de bouwdelen en het vermijden van naden en kieren. Als de eerste stap goed wordt uitgevoerd heeft u een woning of gebouw dat maar weinig energie vraagt.

Een tweede stap in het proces is het selecteren van het warmteafgiftesysteem. Voor een duurzame woning en installatie is dit een voorwaarde. Dit zorgt er voor dat het systeem minder draaiuren en minder uren op de top van haar kunnen behoeft te draaien. Dit komt de levensduur van het systeem ten goede en zorgt er voor dat het systeem efficiënter (zuiniger) werkt. Voor de toepassing van lage temperatuurverwarming is het belangrijk te kiezen voor het juiste warmte afgiftesysteem. Enkele voorbeelden van afgiftesystemen die je goed kunt toepassen bij lage temperatuurverwarming zijn vloerverwarming, wandverwarming en lage temperatuur radiatoren.

Aan de slag?

Een vraag over warmtepompen of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Met de warmtepomp definitief van het gas afgesloten"

Wij hebben een warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. Aardwarmte is onuitputtelijk en gratis. De pomp is in staat het huis en de boiler te verwarmen. Door het systeem hebben we geen gasaansluiting nodig, maar het electra verbruik is hierdoor wel iets hoger.

Veel gestelde vragen