Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekop

Korter onder de douche staan is een veelgehoorde tip om het milieu minder te belasten. Wat ook enorm kan bijdragen aan het verminderen van het water- en energieverbruik is het aanschaffen van een waterbesparende douchekop. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Volgens Milieu Centraal wordt in een gemiddeld huishouden 80% van het warme water in gebruikt om te douchen. In veel huishoudens hangen nog douchekoppen met een vrij hoog waterverbruik: gemiddeld gebruikt een douchekop circa 9 tot 11,5 liter per minuut (dan hebben we het nog niet over een regendouche!). Door een waterbesparende douchekop (ook wel eens spaardouche genoemd) te gebruiken kan het water- en energieverbruik met 30 tot 50% worden teruggebracht. Afhankelijk van het aantal gezinsleden en het aantal douchebeurten per dag is een waterbesparende douchekop binnen enkele jaren of zelfs binnen enkele maanden terug te verdienen!

Waterbesparende douchekoppen zijn te verkrijgen van 4,5 tot 7 liter per minuut. Let bij het aanschaffen van een waterbesparende douchekop goed op het aantal liters per minuut. Een douchekop van 5 liter verbruikt al weer bijna 30% minder dan een douchekop van 7 liter!

Veel gestelde vragen

Zoeken op trefwoord