Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen, wat is het en wat heb je eraan?

Het waterzijdig inregelen van een installatie is het in balans brengen (gelijkmatig verdelen) van het water in de installatie. Uit onderzoek van ISSO blijkt dat ruim 75% van de verwarmingsinstallaties in Nederland niet goed of zelfs zeer slecht is ingeregeld! Daarbij zien we dat de traditionele cv-installatie steeds meer verandert naar een lage temperatuursysteem en worden verschillende typen verwarmingselementen toegepast. Zeker bij het verwarmen en in sommige gevallen ook koelen met een (hybride) warmtepomp is waterzijdig inregelen essentieel voor het goed functioneren en de efficiënte werking van koel- en verwarmingsinstallaties. Je hebt er dus werkelijk iets aan.

Zoals genoemd wordt bij waterzijdig inregelen de installatie zo ingesteld dat het water gelijkmatig verspreid wordt over de verschillende verwarmingselementen. Onder de installatie verstaan we de warmte of koude opwekker (bijvoorbeeld cv-ketel of warmtepomp) en de elementen die voor de overdracht zorgen, zoals radiatoren, convectoren en vloerverwarming. Dit wordt ook wel het afgiftesysteem genoemd.

Door de installatie goed in te regelen zal deze op de meest efficiënte manier werken, waardoor deze zuiniger in gebruik is en het comfort in de woning toeneemt doordat de verschillende ruimtes gelijktijdig op temperatuur komen.

Lees voor meer informatie over waterzijdig inregelen de veel gestelde vragen!

Veel gestelde vragen

Zoeken op trefwoord