Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing gemeente Kaag en Braassem

voor Huurder en Huiseigenaar

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 70,-

Logo Kaag en Braassem

De gemeente helpt haar inwoners graag verder met het besparen van energie. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling. Helaas. Het budget voor woningeigenaren is inmiddels op. Voor huurders is er op dit moment nog wel budget beschikbaar. Tip: de meeste duurzaamheidsmaatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, ze verdienen zichzelf razendsnel terug, met of zonder subsidie!

31-07-2022 Datum
einde RREW regeling
1443 Bewoners
gingen je al voor
€ 26.390,- Budget
over voor huurders
€ 0,- Budget
over voor woningeigenaren
Maak gebruik van één van deze opties:

Van bewoners voor bewoners

Nog 120 van de 120 vouchers over

Wilt u advies over mogelijke energie besparingen of weten welke energie besparende producten helpen en of deze gesubsidieerd worden, meldt dit dan aan ons secretariaat.

Ga naar Leimuiden Duurzaam

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen

Gratis online winkelen

Nog 204 van de 1000 vouchers over

Ga naar de webwinkel en bestel daar direct gratis energiebesparende producten. In de winkelwagen wordt het subsidiebedrag verrekend.

Ga naar de webwinkel

Samen aan de slag

Waarom is energiebesparen verstandig?

  • Het is goed voor de portemonnee: de energierekening daalt.
  • Geen tocht, minder vocht en niet langer een koude vloer. Met andere woorden, meer wooncomfort.
  • Energie besparen betekent minder CO2-uitstoot en dat is beter voor het klimaat.
  • Alle energie die we niet gebruiken hoeven we niet duurzaam op te wekken. Dit betekent dat er minder grootschalige opwek van duurzame energie nodig is in Kaag en Braassem om energieneutraal te worden.

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.