Logo Duurzaam Bouwloket

Subsidie energiebesparing gemeente Kaag en Braassem

voor Huurder en Huiseigenaar

Gratis energiebesparende maatregelen t.w.v. € 70,-

Logo Kaag en Braassem

De gemeente helpt haar inwoners graag verder met het besparen van energie. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee. Om jou een kleine stap op weg te helpen biedt de gemeente een subsidie aan waarmee je eenmalig voor € 70,- aan gratis energiebesparende producten kan aanschaffen via één van onderstaande opties. Bekijk de maatregelenlijst en de subsidieverordening voor meer informatie over de regeling. Helaas. Het budget voor woningeigenaren is inmiddels op. Voor huurders is er op dit moment nog wel budget beschikbaar. Tip: de meeste duurzaamheidsmaatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, ze verdienen zichzelf razendsnel terug, met of zonder subsidie!

31-12-2022 Datum
einde RREW regeling
1622 Bewoners
gingen je al voor
€ 4.634,13 Budget
over voor huurders
€ 0,- Budget
over voor woningeigenaren
Maak gebruik van één van deze algemene opties:

Van bewoners voor bewoners

Nog 120 van de 120 vouchers over

Wilt u advies over mogelijke energie besparingen of weten welke energie besparende producten helpen en of deze gesubsidieerd worden, meldt dit dan aan ons secretariaat.

Ga naar Leimuiden Duurzaam

Geld terug over aangeschafte producten

Heb je al energiebesparende producten aangeschaft? Maak dan gebruik van de geld terug regeling.

Meer informatie / aanvragen
Of bestel in een van onderstaande webwinkels:
Onderstaande webwinkels worden op willekeurige volgorde getoond.

Bestel op de Energiebespaarshop

Nog 94 van de 1000 vouchers over

Kies zelf uit het grootste assortiment energiebesparende producten. Scherp geprijsd, uit voorraad geleverd en gratis thuisbezorgd.

Ga naar de webwinkel

WoonWijzerWebshop

Groot aanbod en scherpe prijzen: (smart) LED verlichting, isolerend maatregelen, radiatorfolie, tochtstrips, waterbesparing, verwarming en slimme oplossingen. WoonWijzerWinkel is de grootste winkel voor duurzaam wonen in Nederland. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt.

WoonWijzerWebshop

LedAdvisor

LedAdvisor is 100% gespecialiseerd in ledlampen. Vind in een minuut met een paar clicks op duidelijke foto’s van je huidige lampen een geschikte ledlamp met warmwit licht. Philips/Osram vanaf € 2,85.

Ga naar de webwinkel

Niebla

De snelste manier om geld te besparen! Met een waterbesparende douchekop van Niebla bespaar je water en energie (gas). Voor een gezin is de besparing al snel € 250 per jaar.

Direct besparen begint hier

DeBesparingsKit.nl

DeBesparingsKit.nl is een webshop met bespaarboxen, energie besparende producten, led lampen en smart gadgets. Wij streven naar hoge kwaliteit, snelle levering en werken zoveel mogelijk samen met Nederlandse bedrijven.

Ga naar de webwinkel

De Groene Box

Bij ons ben je aan het juiste adres voor al jouw energiebesparende producten. Van LED lampen tot radiatorfolie, wij hebben het in huis. Ook hebben we voordeelboxen om het maximale uit jouw cadeaubon te halen, gratis bij jou thuisbezorgd!

Ga naar de webwinkel

Samen aan de slag

Waarom is energiebesparen verstandig?

  • Het is goed voor de portemonnee: de energierekening daalt.
  • Geen tocht, minder vocht en niet langer een koude vloer. Met andere woorden, meer wooncomfort.
  • Energie besparen betekent minder CO2-uitstoot en dat is beter voor het klimaat.
  • Alle energie die we niet gebruiken hoeven we niet duurzaam op te wekken. Dit betekent dat er minder grootschalige opwek van duurzame energie nodig is in Kaag en Braassem om energieneutraal te worden.

Hoe is deze subsidieregeling tot stand gekomen?

Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is dat gemeenten hun woningeigenaren en huurders stimuleren om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. De gemeente heeft deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Instructievideo

Ben je benieuwd hoe het aanvraagproces van de subsidie verloopt? In deze video leggen we je graag uit hoe je gebruik kunt maken van de subdsidie voor kleine energiebesparende maatregelen.