Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzaamheidssubsidie Zoeterwoude


Zoeterwoude kent al jaren een eigen subsidieregeling om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Ook in 2024 is er subsidie beschikbaar, met een veranderd pakket aan maatregelen waarvoor de subsidie beschikbaar is. Hiervoor is de ‘Verordening Duurzaamheidssubsidie Zoeterwoude 2024’ vastgesteld die per 1 januari 2024 in werking treedt. Met de vastgestelde verordening kunnen woningeigenaren, huurders en VvE’s een aanvraag indienen voor een duurzaamheidssubsidie. De Omgevingsdienst West-Holland voert namens de gemeente deze verordening uit.

Lees eerst de informatie op deze pagina voordat u begint met uw aanvraag.

LET OP: Als u bij de toepassing van zonnepanelen, spouwmuurisolatie, buitendakisolatie of buitengevelisolatie niet voldoet aan de Wet Natuurbescherming loopt u het risico op zeer hoge boetes. De verantwoordelijkheid om te voldoen aan de Wet Natuurbescherming ligt bij u als particulier, niet bij het bedrijf dat de maatregelen namens u uitvoert. Zorg dus eerst dat u voldoet aan de Wet Natuurbescherming voordat u een bedrijf de maatregelen laat uitvoeren, of voordat u zelf de maatregelen uitvoert. Voor meer informatie kunt u de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket raadplegen.

Heeft u nog vragen? Kijkt u eerst of uw antwoord te vinden is tussen de veelgestelde vragen hieronder. Wanneer u problemen ondervindt met het invullen van het formulier of een andere vraagt heeft, neem dan contact op met de Omgevingsdienst West-Holland via duurzaam@odwh.nl. Voor inhoudelijke vragen over aanpassingen aan uw woning en de diverse maatregelen kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket.

 
Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.