Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzaamheidssubsidie Zoeterwoude

Dit jaar geen subsidie meer voor duurzame maatregelen

Elk jaar stelt de gemeente Zoeterwoude een bedrag beschikbaar om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen te nemen aan hun bestaande woning. Ook voor 2022 was voor deze subsidie een bedrag van € 115.000,- beschikbaar. Het subsidieplafond is inmiddels bereikt. Het afgelopen half jaar heeft de gemeente veel aanvragen ontvangen. Een mooi succes, maar helaas met als gevolg dat vanaf 22 juli 2022 geen subsidieaanvragen meer ingediend kunnen worden. 

Het nemen van energiebesparende maatregelen blijft aantrekkelijk

Om meerdere redenen: 

  1. Energiebesparing is lonend, omdat u kunt besparen op uw energie. Dat is fijn, zeker met de huidige energieprijzen.
  2. Het Rijk geeft nog steeds subsidie voor energiebesparende maatregelen via de ISDE-regeling. De voorwaarden van deze regeling zijn versoepeld en de subsidiebedragen verhoogd. Voor informatie: https://www.isde.nl/. 
  3. De salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd. De overheid wil deze regeling vanaf 1 januari 2025 afbouwen. Dat is twee jaar later dan gepland. Vanaf 2025 tot 2031 loopt de saldering geleidelijk terug.

Gereedmelding

Heeft u subsidie toegekend gekregen en wilt u een gereedmelding indienen? Vul dan het formulier in onder Proces - punt 4. Gereedmelding. Het is niet mogelijk om een papieren formulier op te vragen en of retour te sturen. Het proces gaat digitaal.
Wanneer u problemen ondervindt met het invullen van het formulier, neemt u dan contact op met de Omgevingsdienst West-Holland via duurzaam@odwh.nl of 071-4083300.

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.