Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Gratis energiescan voor organisaties

Gemiddeld 30% besparen op energiekosten

Als bedrijf of organisatie bent u continu bezig met besparen. Op uw energierekening valt óók genoeg te besparen. Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? De Omgevingsdienst West-Holland helpt u hier graag bij en biedt energiescans aan. Bij deze scans krijgt u ook begeleiding van minstens één jaar, zodat het uitvoeren van maatregelen makkelijk wordt voor u. 

Met deze scans willen zij bedrijven/organisaties, scholen en bedrijventerreinen ondersteunen, die willen verduurzamen en aan de wettelijke eisen op het gebied van energiebesparing willen voldoen. Ook willen zij met deze scans stappen zetten om de CO2-uitstoot te reduceren.

Wat is een energiescan?

Er zijn twee energiescans voor verschillende doelgroepen:

  1. De standaard energiescan is gericht op kleine MKB bedrijven zoals winkels en kleine horeca;
  2. De uitgebreide scan met koppeling slimme meter en monitoring is geschikt voor de grotere organisaties, zoals grotere bedrijven en VvE's. 

Rapport

Na de energiescan krijgt u van Klimaatroute een rapport en bespreekt dit rapport met u in een persoonlijk gesprek. Een voorbeeld van dit rapport vindt u hier: ‘Quickscan’. Het rapport gaat in detail in op de voor de branche geldende wettelijke verplichtingen. 
Verbruikt uw locatie per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas? Dan helpt het rapport u met de voorbereiding en het uitvoeren van de landelijke/wettelijke energiebesparingsplicht en aan de informatieplicht
Als u onder de EED (Energie audit) valt dan wordt er zelfs een ‘‘adviesrapportage Energy Audit’opgeleverd door Klimaatroute.

Begeleiding

Na de quickscan start de periode van begeleiding.

Bij een standaard energiescan duurt dit deze periode één jaar. Bij een uitgebreide energiescan duurt deze periode twee jaar. In deze periode is uw Klimaatroute adviseur beschikbaar voor al uw vragen over energiebesparing. De adviseur helpt u ook bij het aanvragen van offertes, subsidies en/of financiering. Natuurlijk kunt u voor vragen uw adviseur ook zelf benaderen. 

Sommige gemeenten bieden een lening aan voor bedrijven (Leiden) of voor maatschappelijke organisaties (Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Zoeterwoude). 

Monitoring bij de uitgebreide scan

De monitoring bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Toegang tot online beveiligde portal met daarin uw rapport en gegevens.
  • Ieder kwartaal een gesprek om de ontwikkelingen te bespreken.
  • Uw energiegebruik en energiebesparing volgen met een speciaal programma. 

Wilt u weten of uw gemeente ook een gratis energiescan aanbiedt voor uw organisatie? Kijk dan op www.odwh.nl/energiescan. Hier vindt u uitgebreide informatie over de gratis energiescan. Wilt u zich aanmelden voor een energiescan, dan kunt u dat doen via het digitale aanvraagformulier.

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.