Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding VACATURE: Projectleider

VACATURE: Projectleider


Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor veel gemeenten. Wij ontzorgen gemeenten door particulieren woningeigenaren en bedrijven van gratis en onafhankelijk advies te voorzien over het verduurzamen van hun woning of werkplek. Dit doen wij in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten.

Dit doen we met een jong en energiek team van 25 unieke personen, waardoor het elke dag weer een feest is om te werken aan onze doelen. Je bent gemotiveerd om maatschappelijk relevant te zijn. Jouw collega’s zijn allemaal anders dan dat jij bent en precies om die reden ben je lid van het team. De overeenkomsten die je met je collega’s hebt zijn, passie voor duurzaamheid, een oplossingsgerichte houding, klantvriendelijk, flexibiliteit en een resultaatgerichte houding. 

 

Omschrijving van de functie

Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor de realisatie en begeleiding van projecten. De projecten worden uitgevoerd voor de gemeenten om bewoners te informeren omtrent de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun woning of werkplek en hen te begeleiden naar de uitvoering van de best denkbare mogelijkheden. Wij lopen voorop in de energietransitie en voeren wijk- en gebiedsgerichte aanpakken uit, bouwjarenaanpakken, organiseren inkoopacties en informatiebijeenkomsten. 

In deze rol zorg je voor een goede voorbereiding, uitvoering en aflevering van projecten. Je zorgt samen met een ander projectleider ervoor dat alle projecten correct en efficiënt worden uitgevoerd, zodat deze op tijd en binnen het vastgestelde budget opgeleverd worden aan de opdrachtgever.

Het is belangrijk dat jij ervoor zorgt dat het team goed kan samenwerken en je zorgt ervoor dat de informatievoorziening rondom projecten intern en extern goed verloopt. 


Verantwoordelijkheden | Taken | Bevoegdheden


Verantwoordelijkheden

Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor een goede en gedegen uitvoering van het project. Je draagt zorg voor de voorbereiding, planning (afbakening van de opdracht, middelen, fasering en tijdsduur), dagelijkse leiding en voortgangsbewaking van projecten. Als projectleider zorg je ook voor het projectsecretariaat (projectarchief en projectadministratie) en verslaglegging.


Taken

 • Contact onderhouden met de opdrachtgever;
 • Rapporteert over de voortgang en eindresultaat van de projecten naar opdrachtgever;
 • Draagt zorg voor de interne afstemming met het projectteam en spreekt individuen aan op hun eigen bijdrage;
 • Beoordelen of projecten binnen de tijdsplanning passen;
 • Aangaan van meer- of minderwerk in projecten;
 • Signaleert kansen en werkt deze uit;
 • Optimaliseren van werkmethodieken;
 • Controleert of afspraken worden nagekomen;
 • Bewaken van projectrisico’s
 • Bewaken van de financiële planning en dit terugkoppelen aan de financiële administratie.


Deskundigheid (inhoudelijk) en ervaringsvereisten

 • HBO denk- en werkniveau, dat je aantoont middels een relevante opleiding
 • Affiniteit met duurzaamheid en projectmanagement
 • Heeft interesse in energietransitie 
 • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend
 • In staat om te werken met meest voorkomende softwarepakketten
 • Samenwerken doe je op een plezierige wijze, waarbij je ook duidelijk grenzen stelt
 • Minimaal 5 jaar werkervaring is een pré
 • Weet hoe je vanuit jouw perspectief de samenwerking positief kunt beïnvloeden


Competenties

Plannen en organiseren
Stelt een strakke planning op voor zichzelf. Beheert en controleert deze planning, zorgt ervoor dat alle middelen op tijd voor handen zijn. Weet de planning ook goed inzichtelijk te maken.

Zelfmanagement
Je bepaalt concrete doelen en timing en zorgt ervoor dat afspraken nagekomen worden, je kunt goed een projectoverzicht bewaken en bent sterk georganiseerd. Je kunt je planning maar ook die van anderen nauwgezet opvolgen.

Verantwoordelijkheid
Een project heeft iemand nodig die de verantwoordelijkheid draagt en durft te delegeren, iemand die steeds de weg wijst maar zijn verantwoordelijkheid neemt voor de resultaten.

Anticiperen op problemen/vraagstuk
Als projectleider moet je altijd klaar staan om te anticiperen op hetgeen wat fout kan gaan of op veranderingen in het project.

Structureren
Weet structuur aan te brengen en deze aan te houden voor een duidelijke projectadministratie.

Klantgerichtheid
Klant centraal stellen zonder het eigen zakelijk belang tekort te doen.  

Zorgvuldigheid
Je werkt accuraat en nauwkeurig en zorgt voor adequate vastlegging.

 

Wat bieden wij

Wij bieden jou een kans om impact te hebben bij 145 gemeenten en daarmee ruim 3 miljoen inwoners. Je ontvangt een marktconform salaris met de vrijheid om je werk zelfstandig te organiseren. Het meest belangrijk is het fantastische team dat wij je bieden: je staat er nooit alleen voor en in een fijne werksfeer bereiken we met elkaar resultaat.
 

Solliciteren

Wil jij ook graag werken bij een maatschappelijk relevant en groeiend bedrijf? Reageer dan en stuur je CV met motivatie naar a.hrnjak@duurzaambouwloket.nl. Wil je eerst meer informatie: neem dan gerust contact op met Roel de Groot of Klaas Visser via 072 – 743 39 56.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren en acquisitie wordt niet op prijs gesteld.