Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Duurzame doeners uit Amersfoort

Duurzame doeners uit Amersfoort


AmersfoortDuurzaam.nl is hét nieuwe platform dat doorlopend wordt aangevuld met inspirerende en motiverende voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort. Kijk op amersfoortduurzaam.nl en laat je inspireren voor jouw volgende duurzame stap.

Op deze pagina vind je alvast een aantal inspirerende verhalen van bewoners die hun woning hebben verduurzaamd.


Zonne-energie voor de binnenstad

Een enthousiaste club binnenstadbewoners heeft de coöperatie Zon op Amersfoort opgericht. Zij willen actief en concreet bijdragen aan een duurzame binnenstad.
Lees meer
Voor de aarde en de kleinkinderen

Speciaal voor de foto heeft Ria Molemaker een kleurig gebloemd jasje aan getrokken. “Het is nog duurzaam ook”, lacht ze, want al dertig jaar oud.” Zuinig zijn op je spullen en ook met water en energie – voor Ria, oud-verpleegkundige en oud-docent, is het vanzelfsprekend.
Lees meer

 


Steeds een stapje erbij

Een huis dat evenveel energie opwekt als er verbruikt wordt en van het gas af is? Daarvoor hoef je niet in een tiny house op de hei te gaan wonen of een nieuw huis te bouwen met de modernste technische snufjes. Gerard Verweij en Majanne Wolters bewijzen dat het ook in een jaren ’70 rijtjeshuis kan. 
Lees meer

 


Energieneutraal wonen op De Lichtenberg

“Energieneutraal, comfortabel en levensbestendig, daar moet ons nieuwe huis aan voldoen. En zo’n huis zijn we aan het bouwen op een unieke plek, De Lichtenberg, waar eerst een ziekenhuis stond.” Mark Kuiper vertelt hoe hij dit heeft aangepakt. 
Lees meer
 


Comfortable en energieneutraal in een jaren '30 huis

Bart en Marieke hebben hun woning toekomstbestendig gemaakt. Hoe hebben ze dat gedaan? En wat levert het op? 
Lees meerComfortabel huurhuis met zonnepanelen

José Heideveld huurt een woning van Portaal. In haar huis zijn maatregelen doorgevoerd die energie besparen. José vertelt hoe zij deze aanpassingen aan haar woning beleeft, maar ook hoe deze haar wooncomfort verhogen. 
Lees meer
 Koel in de zomer, warm in de winter

"Mijn hele leven staat in het teken van duurzaamheid, van jongs af aan al. Als ik een huis bouw dat misschien wel 200 jaar staat, dan moet het wel meegaan met de tijd en zo duurzaam mogelijk zijn", vertelt René van der Borch. 
Lees meer