Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Westfriese Duurzame Open Huizen Dag

Westfriese Duurzame Open Huizen Dag


Westfriese Duurzame Open Huizen Dag groot succes!

Zaterdag 25 mei vond de eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag plaats. Een initiatief van de Westfriese gemeenten, het Duurzaam Bouwloket en de RUD NHN. Het was een succesvolle dag, waarbij enthousiaste woningeigenaren honderden bezoekers hebben geïnformeerd over het verduurzamen van hun woning.

De toegepaste duurzame maatregelen waren divers; van infraroodverwarming tot warmtepomp en van na-isolatie tot zonneboiler. Bewoners deelden hun ervaringen, hun motivaties en afwegingen. Bezoekers stelden vele vragen en werden uitvoerig geïnformeerd door de ervaringsdeskundigen. De aanloop was zeer goed te noemen, met een maximum van 90 bezoekers per woning.

Enthousiasme deelnemers
De deelnemende woningeigenaren kijken positief terug op het evenement. Blij dat ze hun verhaal kunnen delen en andere inwoners enthousiast kunnen maken met hun ervaringen. Zo geven de heer en mevrouw Van Wijck, eigenaren van Hanebalk 73 te Hoorn, aan: “Wij hebben genoten van de belangstelling! Er was veel onbekendheid met het infrarood verwarmingssysteem zoals wij hebben laten zien. De belangstelling was zeer groot en de mensen waren dolenthousiast. Wij zijn blij dat nu veel meer mensen op de hoogte zijn wat mogelijk is.”|

Goed geïnformeerde bezoekers
Ook voor de bezoekers van het evenement was het een inspirerende dag. De heer Nicolai uit Hoorn vertelt: “Ik heb twee woningen met een warmtepompsysteem bezocht en heb deze dag veel geleerd. Eén bewoner kon mij alles vertellen over de techniek. De andere bewoner enthousiasmeerde mij met zijn hoge duurzaamheid ambities. Het was een nuttige dag en ik heb weer stof om over na te denken.”

Duurzaam Bouwloket adviseert
Wil jij ook verduurzamen? Heb je vragen over het energiezuinig en aardgasvrij maken van jouw woning of wil je meer informatie over duurzaamheidsmaatregelen? Het gemeentelijk energieloket geeft gratis en onafhankelijk advies en antwoord op vragen. Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072 – 743 39 56, info@duurzaambouwloket.nl of kijk op www.duurzaambouwloket.nl.