Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Zon op Zuidplas

Zon op Zuidplas

Iniitiatiefnemers
De naam zegt het helemaal: Zon op Zuidplas. Het hoofddoel van van Zon op Zuidplas is in eigen gemeente duurzaam energie op te wekken en op te slaan. We streven naar 10% duurzame energie in 2020.

Duurzame energie kan zijn zonne-, wind of waterenergie. Duurzame energie gaat over opwekken door particulieren (voor eigen gebruik) of door de coöperatie (voor deelnemers) of in gemengde vormen. Duurzame energie gaat ook over besparen en efficiënt gebruik. Dat zijn tastbare zaken voor vandaag en morgen.

Voor de collectieve zonnestroom projecten stelt de gemeente daken beschikbaar en ondersteunt Zon op Nederland ons met kennis, kunde en hulpmiddelen.

Hoe werkt het
Zon op Zuidplas richt zich op ten minste 2 daken in 2018 voor de eerste projecten. Alle inwoners van Zuidplas kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie. Dit noemt men de postcoderoos regeling (zie voor uitleg: postcoderoos).

De kosten zullen circa € 200,- per certificaat van 250kWh gaan bedragen. De benodigde inleg heb je (bij de huidige belasting en stroomprijzen) in circa 6 jaar terugverdiend. Maar belangrijker: met elk zonnepaneel besparen we bijna 130 kg CO2 uitstoot. Dat dat elk jaar weer!

Wil je meedoen? Schrijf je dan in (zie blokje inschrijving). Realiseer je wel dat je niet meer stroom kunt verrekenen dan je verbruikt. Een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar en een certificaat is goed voor 250kWh. Dus dan heb je aan 14 certificaten genoeg!

Meer informatie
Ga naar www.zonopnederland.nl/zon-op-zuidplas-2/ voor meer informatie over Zon op Zuidplas.