Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Wat gebeurt er in jouw buurt?

Wat gebeurt er in jouw buurt?

In veel Zwolse wijken werken inwoners er samen aan om energiezuiger te worden en over te gaan naar duurzamere en CO2-neutralere energiebronnen dan aardgas. Voor een beter milieu en prettigere leefomgeving voor ons allemaal, maar ook voor meer wooncomfort in huis en lagere energiekosten.  

Samen krijgen we meer voor ekaar! Doe jij mee? Bekijk op de kaart hieronder de initiatieven bij jou in de buurt, en hoe je met ze in contact kunt komen. Of bekijk de tabel onder de kaart; daar staan alle gegevens op een rijtje. 

 

Gebied Contactgegevens initiatief
Aa-landen Meer weten? Ga naar www.groeneaa.nl
Assendorp Meer weten? Ga naar www.50tintengroenassendorp.nl
Assendorp, Hanzeland In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Berkum Meer weten? Ga naar www.berkumenergieneutraal.nl
Binnenstad Meer weten? Ga naar www.binnenstadduurzaam.nl
Dieze Meer weten? Ga naar www.wijbedrijfdieze.nl
Holtenbroek Meer weten? Ga naar www.groenholtenbroek.nl
Kamperpoort-Veerallee In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Marsweteringlanden In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Poort van Zwolle
In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Soestweteringlanden In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Stadshagen Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina van Buurkracht Zwolle; www.facebook.com/buurkrachtzwolle
Tolhuislanden Meer weten? Ga naar www.duurzaamtolhuislanden.nl
Vechtlanden In deze buurt is helaas nog geen initiatief bekend. Wil je met je buren aan de slag met energie besparen, of wil je een initiatief aanmelden? Mail naar energietransitie@zwolle.nl, dan helpen we je verder.
Westenholte Meer weten? Ga naar www.stinskracht.nl/pagina/werkgroep-energie
Wipstrik Meer weten? Ga naar www.energiekwipstrik.nl
Zwolle-Zuid Meer weten? Ga naar www.hetgroenezuiden.nl
Zwolle algemeen
Meer weten? Ga naar www.blauwvingerenergie.nl

 

Samenwerking met Zwolse woningverenigingen

De Zwolse woningverenigingen SWZ, Openbaar Belang, deltaWonen en Wetland Wonen zetten zich graag in voor energiebesparing. Ze doen op wijkniveau al mee met bijvoorbeeld Berkum Energieneutraal en het ontwikkelen van de geothermiebron in Holtenbroek en Aa-Landen. Zowel de verenigingen als hun huurdersorganisaties zien het belang van energiebesparende maatregelen, voor het milieu en voor de portemonnee.

Op het gebied van energiebesparende maatregelen heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. De woningbouwverenigingen, de gemeente en de initiatieven die zich hierboven hebben voorgesteld stemmen voortdurend met elkaar af over ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen van Zwolse woningen. Dit gebeurt op verschillende manieren. Van het afstemmen van planningen tot het samen organiseren van bijvoorbeeld warmtecafés. En van het plannen van campagnes en uitvoeringsdagen tot het ondersteunen van huurders door de initiatieven.

Logo sWzLogo Openbaar BelangLogo deltaWonen