Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Teruggluren bij de Duurzame Buren, regio Alkmaar 2023

Teruggluren bij de Duurzame Buren, regio Alkmaar 2023

ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN

Van 16 t/m 19 oktober vond de derde editie van Gluren bij Duurzame Buren in regio Alkmaar plaats. Groene reporter Raoul Santibañez bezocht vier duurzame huizen. Huiseigenaren lieten duurzame maatregelen zien en vertelden waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze deelden tips, ervaringen en dilemma’s. Bekijk hieronder de livestreams terug. 

Talkshow

Tijdens de talkshow werden verschillende onderwerpen besproken zoals quickwins, isoleren, zonnepanelen en energiecontracten en de CV-ketel. Ook kwamen de onderwerpen subsidies en leningen aan bod. De onderwerpen werden met verschillende experts en ervaringsdeskundigen besproken.

Bekijk de opname van de talkshow

Bekijk hieronder de livestreams terug van editie 2023

 

Volledige verbouwing, Heiloo

Mark uit Heiloo woont sinds kort in een vrijstaande woning uit 1922. Hij is nog hard bezig met het opknappen en verduurzamen van de woning. Er zijn al verschillende maatregelen aangebracht zoals het isoleren van de muren aan de binnenzijde, het aanbrengen van HR++ glas en dakisolatie aan de buitenkant. Ook zijn er al voorbereidingen getroffen voor het opvangen van regenwater en dit te hergebruiken.
Bekijk de livestream
Bekijk de rondleiding

 

Postcoderoos, Alkmaar

Benny uit Alkmaar woont in een hoekwoning uit 1922 die hij heeft verduurzaamd. Er zijn meerdere maatregelen getroffen, zoals het isoleren van de spouwmuur door middel van een voorzetwand aan de binnenzijde. Opvallend is dat Benny gebruik maakt van de postcoderoos. Er liggen zonnepanelen op een groot collectief dak door middel van de postcoderoos.
Bekijk de livestream
Bekijk de rondleiding

Stap voor Stap, Castricum

Theo uit Castricum woont in een hoekwoning uit 1976. Sinds 2012 is hij bezig met het verduurzamen van de woning. Inmiddels is de woning voor een groot deel verduurzaamd door onder andere het aanbrengen van HR++ glas in de gehele woning.
Bekijk de livestream
Bekijk de rondleiding

Gasloos en nul-op-de-meter, Grootschermer

Joost uit Grootschermer (gemeente Alkmaar) woont in een vrijstaande woning uit 1925. Binnenkort is zijn doel is om gasloos en nul-op-de-meter te worden, bereikt. Dit dankzij verschillende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp.
Bekijk de livestream
Bekijk de rondleiding

Nog meer inspiratie nodig van duurzame buren?

Klik hier
 

Meer praktische video’s bekijken?

Klik hier
 

Gluren bij vorige edities
Bekijk eerdere edities in regio Westfriesland en regio Alkmaar terug en laat je inspireren!

Klik dan hier


Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via 088 1021 771 of kvandersman@odnhn.nl