Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Terugblik - Gluren bij de Duurzame Buren, regio Alkmaar 2022

Terugblik - Gluren bij de Duurzame Buren, regio Alkmaar 2022

ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN

In oktober 2022 kon je digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit regio Alkmaar. Groene reporter Raoul Santibañez bracht een bezoek aan vier unieke woningen. De bewoners toonden met passie de duurzame maatregelen en vertelden hun verhaal. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat. Bekijk de rondleidingen en livestreams hier terug.

NIEUWE DUURZAME WONING, ALKMAAR


Rob Jansen uit Schermerhorn (gemeente Alkmaar) woont in een vrijstaande woning uit 2000. Bij de bouw van de woning is rekening gehouden met alle duurzame aspecten, van duurzame bouwmaterialen tot raam- en wandverwarming. 
Bekijk hier de livestream
Bekijk hier de rondleiding


VOLLEDIG VERDUURZAAMD, BERGEN


Renate en Peter Woudstra uit Bergen wonen in een vrijstaande woning uit 1941. Al een lange tijd zijn zij bezig met het verduurzamen van de woning. Inmiddels is de woning gasvrij en nul-op-de-meter. Dit is mede dankzij 35 zonnepanelen die op de woning liggen. 
Bekijk hier de livestream
Bekijk hier de rondleiding


VOLLEDIG GERENOVEERD, CASTRICUM


Guus Wattel uit Castricum woont in een tussenwoning uit 1934 die hij heeft verduurzaamd. Isolatie, een warmtepomp met buitenunit, maar ook maatregelen zoals een douche met warmteterugwinning hebben er samen voor gezorgd dat de woning nul-op-de-meter is.
Bekijk hier de livestream
Bekijk hier de rondleiding


ZONNEBOILER, HEILOO


Peter Boers uit Heiloo woont in een hoekwoning uit 1978 die hij in een jaar tijd heeft verduurzaamd tot een gasvrije nul-op-de-meter woning. Meerdere factoren hebben hier een rol in gespeeld, zoals een zonneboiler en HR++ en triple glas.
Bekijk hier de livestream
Bekijk hier de rondleiding