Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gluren bij Duurzame Buren - terugblik

Gluren bij Duurzame Buren - terugblik


ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN 

Gluur binnen bij duurzame inwoners uit de regio! Duurzame buren uit regio Westfriesland en regio Alkmaar openden hun deuren en jij kan digitaal binnenkijken. De groene reporter ging je voor. De rondleidingen en livestreams staan op film en terugkijken is nu mogelijk. 


Gluren in Westfriesland

De Westfriese gemeenten hadden in september 2020 de primeur. Een week lang konden huiseigenaren binnengluren bij hun duurzame buur. Vele ervaringen zijn gedeeld, vragen zijn beantwoord en tips zijn gegeven. De deelnemende woningen zijn divers; van een tussenwoning met infraroodverwarming tot een nul op de meter stolpboerderij. Ook in 2021 ging de groene reporter op pad. Zeven nieuwe, inspirerende verhalen zijn gedeeld. We gluurden in een goed geïsoleerde jaren '30 tussenwoning, een moderne nieuwbouwwoning, een oud café en meer bijzondere woningen.

In het najaar van 2022 vond de derde editie van Gluren bij Duurzame Buren plaats. De serie online inkijkjes in Westfriese duurzame woningen stond volledig in het teken van energie besparen, energie opwekken en duurzaam verwarmen. Drie themasessie en een livesessie met experts stonden op het programma. Gluur mee en laat je inspireren!

Bekijk de themasessies en livesessie uit 2022 hier terug
Bekijk de rondleidingen en livestreams uit 2021 hier terug
Bekijk de rondleidingen uit 2020 hier terug
Bekijk de livestreams uit 2020 hier terug


Gluren in Alkmaar

Na deze succesvolle eerste editie nam regio Alkmaar het stokje over. In juni 2021 toonden zes inwoners hun duurzaam verbouwde woning. Van een oud arbeidershuisje met groen dak tot een nieuwbouw woning met regenwater opslag. De verhalen zijn uniek en inspirerend. Kijk de rondleidingen en livestreams hier terug.
Bekijk de themasessies en rondleidingen uit 2022 hier terug
Bekijk de rondleidingen en livestreams uit 2021 hier terug 
 

Nog meer gluren!

Wij zijn nog lang niet uitgegluurd. Er zijn vele verhalen te vertellen. Daarom willen we in 2023 andere duurzame woningen bezoeken. Heb jij duurzame maatregelen uitgevoerd in jouw woning? Kook je bijvoorbeeld op inductie, ligt jouw dak vol met zonnepanelen of heb jij jouw woning extra geïsoleerd? En vind je het leuk om jouw verhaal te vertellen? Meld je dan aan als duurzame buur. Stuur een e-mail naar Kimberley van der Sman van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via kvandersman@odnhn.nl en wij nemen contact met je op als we een nieuw evenement organiseren.

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten uit regio Westfriesland en regio Alkmaar. En is georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.