Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gluren bij Duurzame Buren, 10 t/m 18 oktober

Gluren bij Duurzame Buren, 10 t/m 18 oktober

ERVAAR HOE HET IS OM ENERGIEZUINIG, DUURZAAM EN AARDGASVRIJ TE WONEN

Van 10 t/m 18 oktober vindt de derde editie van Gluren bij Duurzame Buren plaats. Groene reporter Chris Wobben gaat weer duurzame huizen bezoeken en jij kan hem volgen. De serie online inkijkjes in Westfriese duurzame woningen staat dit jaar in het teken van energie besparen, energie opwekken en duurzaam verwarmen. Met (eenvoudige) tips & tricks, een live sessie met experts en een mobiele showroom boordevol duurzame technieken. Bekijk hieronder het programma en meld je aan voor de livestream. Gluur je mee?

Programma

Themasessies

Groene reporter Chris gaat op pad. In een leuke straatreportage ontdekt hij hoe duurzaam de Westfriese inwoner is. Hij krijgt uitleg van een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. En hij bezoekt iedere sessie verschillende duurzame inwoners uit Westfriesland. Meld je hieronder aan voor de online sessies die jij wil bekijken. Je krijgt dan automatisch een reminder op de dag van de betreffende themasessie.

Maandag 10 oktober 20.00 uur        Energie besparen, over kleine maatregelen, isoleren en HR++ glas
Dinsdag 11 oktober 20.00 uur          Energie opwekken, over zonnepanelen en gezamenlijk inkopen
Woensdag 12 oktober 20.00 uur      Duurzaam verwarmen, over (hybride) warmtepompen en andere oplossingen

Livesessie

Groene reporter Chris gaat in gesprek met vier experts over duurzame woningbouw. Actualiteiten, slimme tips, subsidies en ervaringen; het komt allemaal voorbij. En stel tijdens de chat vooral de vragen die jou zelf bezighouden. Meld je aan voor de livestream en gluur mee door op onderstaande button te klikken! 

Donderdag 13 oktober 20.00 uur 

Tafelgasten

  • Energieadviseur Duurzaam Bouwloket
  • Clarissa van den Hemel, subsidie-expert ODNHN
  • Kees Wiersum, Stichting Koggenland Energie Neutraal
  • Yuri Pelser, duurzame Westfriese inwoner 
     

Mobiele showroom on tour

Wil je weten wat je zelf kan doen om je woning te verduurzamen? En advies op maat ontvangen? Kom dan tijdens Gluren bij Duurzame Buren naar de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Dit is een trailer tjokvol duurzame energietechnologie. Ontdek hoe een warmtepomp klinkt en hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet. En laat je adviseren door een onafhankelijk energieadviseur. De showroom staat op verschillende locaties in Westfriesland. Jij komt toch ook?

Datum Tijd locatie
Maandag 17 oktober 09.30 – 12.30 VOLGT Opmeer
Maandag 17 oktober 14.00 – 17.00

VOLGT Medemblik

Dinsdag 18 oktober 09.30 – 12.30 Parkeerplaats winkelcentrum Vijverhof, De Goorn
Dinsdag 18 oktober 14.00 – 17.00

Hoek Gedempte Turfhaven/Ramen, Hoorn

 

Teruggluren
Kan je niet wachten tot oktober? Kijk dan de rondleidingen van de eerste edities in regio Westfriesland en regio Alkmaar terug en laat je inspireren!

Klik dan hier!