Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Gluren bij Duurzame Buren 2023, regio Westfriesland

Gluren bij Duurzame Buren 2023, regio Westfriesland

GLUREN BIJ DUURZAME BUREN PERSOONLIJKER DAN OOIT

Van 6 tot en met 13 oktober organiseerden we allerlei activiteiten in Westfriesland om jou het beste duurzame advies te geven. Kijk hieronder de talkshow en de live streams terug. 

Talkshow

Tijdens de talkshow werden verschillende onderwerpen besproken zoals quickwins, isoleren, zonnepanelen en energiecontracten en de CV-ketel. Ook kwamen de onderwerpen subsidies en leningen aan bod. De onderwerpen werden met verschillende experts en ervaringsdeskundigen besproken. Bekijk de opname van de talkshow

Bekijk hieronder de livestreams terug van editie 2023
 

Spouwmuurisolatie - Stede Broec

De bewoner van deze twee-onder-één-kapwoning uit 1974, heeft steeds kleine energiebesparende stappen gezet. De woning is inmiddels aardgasvrij! Ontdek wat daarvoor nodig is.
Let op: houd rekening met natuurvriendelijk isoleren.
Bekijk de video over spouwmuurisolatie en hoe een van de bewoners uit onze regio deze maatregel heeft toegepast.

Dakisolatie - Hoorn

Paul en Danielle wonen in een jaren 30 woning in Hoorn. Tijdens hun verbouwing maakten ze slimme, duurzame keuzes. Ze genieten nu van een goed geïsoleerde woning.
Bekijk de video over dakisolatie en hoe een van de bewoners uit onze regio deze maatregel heeft toegepast.

Vloerisolatie - Opmeer

De bewoners van de vrijstaande woning uit 1960 hebben vele stappen gezet om de woning te verduurzamen. Stapsgewijs zijn zij aan de slag gegaan met isoleren en duurzaam opwekken. Ontdek welke stappen je als eerste kan zetten.
Bekijk de video over vloerisolatie en hoe een van de bewoners uit onze regio deze maatregel heeft toegepast.

Triple glas - Hoorn

De drive-in-woning uit de jaren ?80 wordt sinds kort verduurzaamt. Aanleiding van de verduurzaming is het ervaren van tocht door een slecht geïsoleerde woning geweest. Dit is op de benedenverdieping al verholpen door middel van triple glas, maar dat was pas de eerste stap.
Bekijk de video over triple glas en hoe een van de bewoners uit onze regio deze maatregel heeft toegepast.

 

Programma

Hieronder het programma van Gluren bij Duurzame Buren 2023

 

Stap voor stap naar een duurzaam huis

Wil je handige tips uitgelegd is heldere taal? Kijk dan naar de korte en praktische animatievideo's die stap voor stap uitleggen hoe je je huis verduurzaamt.

Kijk hier de animatievideo's

 

Teruggluren eerdere edities
 Kijk ook de rondleidingen van de eerste edities in regio Westfriesland en regio Alkmaar terug en laat je inspireren!

Gluur hier terug


Dit evenement is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

Heb je vragen over dit evenement? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via 088 1021 771 of kvandersman@odnhn.nl.