Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Van het gas af met een
Pelletkachel of pelletketel

Snel opweg met de gratis factsheet

Meer weten over pelletkachels of pelletketels? Vraag de factsheet aan!
Adviseur Duurzaam Bouwloket
“Of een pelletkachel-ketel een duurzame warmtebron is, is een veel besproken discussie. Er zijn deskundigen en gemeenten die deze maatregel als ongewenst zien vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen en er worden vraagtekens gezet over de duurzaamheid van hout als bron. Milieu Centraal heeft hierover informatie op een rijtje gezet." Voordat je aan de slag met deze maatregel raden wij aan altijd in gesprek te gaan met één van onze adviseurs. Neem contact op via onze helpdesk. Raoul - Adviseur Duurzaam Bouwloket

Is dit de juiste stap om mee te beginnen?

“Of een pelletkachel-ketel een duurzame warmtebron is, is een veel besproken discussie. Er zijn deskundigen en gemeenten die deze maatregel als ongewenst zien vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen en er worden vraagtekens gezet over de duurzaamheid van hout als bron. Milieu Centraal heeft hierover informatie op een rijtje gezet." 

Voordat je aan de slag met deze maatregel raden wij aan altijd in gesprek te gaan met één van onze adviseurs. Neem contact op via onze helpdesk.

Voordat je de stap zet naar een pelletkachel of pelletketel is het belangrijk om na te gaan aan welke warmte behoefte je wilt voldoen. Wil je slechts één ruimte verwarmen (of bij verwarmen)? Dan is een pelletkachel mogelijk een goede oplossing. Is het de bedoeling om de gehele woning te gaan verwarmen? Dan kan een pelletketel (of een pelletkachel met CV-aansluiting) een alternatief zijn voor een gasgestookte installatie.

Alvorens je kiest voor een pelletkachel of een pelletketel adviseren wij eerst om de energieverliezen in de woning te beperken. Dit wordt onder andere gerealiseerd door middel van de juiste isolatie, goede aansluitingen van de bouwdelen en het vermijden van naden en kieren. Als de eerste stap goed wordt uitgevoerd heb je een woning of gebouw dat maar weinig energie vraagt.
Bij de keuze voor een pelletketel kan je de woning verwarmen met zowel hoge temperatuur afgifte systemen (radiatoren) als lage temperatuur afgifte systemen (vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren etc.).

Aan de slag?

Een vraag over pelletkachels of wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande keuzes

Een vraag stellen
Offertes opvragen

"Onze stolpboerderij wordt volledig verwarmd met houtpellets"

In de stralende zon ligt de stolpboerderij in Heerhugowaard er prachtig bij. Mooi is dat die zon er tegelijk voor zorgt dat de elektriciteitsmeter al dagen terug loopt: Er komt energie bij! Paul Bijvoet (34) en Laura Mulder (30) wonen er nu een klein jaar samen met Ties (5), Jens (4) en Meis (1,5). Het is een comfortabel, vrolijk ingerichte boerderij met veel ruimte eromheen. “Een paradijsje”, aldus Paul en Laura. En helemaal energieneutraal. “Het is superleuk dat ook andere mensen ons huis heel bijzonder vinden.”

Veel gestelde vragen