Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Radiatorfolie

Radiatorfolie

Bij vrijwel alle radiatoren gaat een groot gedeelte van de afgegeven warmte (straling, geleiding en stroming) verloren via de buitenmuren. Om er voor te zorgen dat de warmte die van de radiatoren afkomt niet zo snel verloren gaat, is het aan te raden om gebruik te maken van radiatorfolie. Dit is een dunne reflecterende folie die op de muur of tegen de radiator aan geplakt kan worden. De werking van radiatorfolie is gebaseerd op het reflecteren van warmtestraling die van de radiator afkomstig is. Radiatorfolie is een kleine ingreep die je doorgaans binnen een korte periode al kunt terugverdienen, daarnaast is het ook makkelijk aan te brengen.

Volgens Milieu Centraal geeft radiatorfolie een besparing van circa 10 m3 gas per m2. Hierdoor zal de investering in radiatorfolie (€ 10,- tot € 20,- voor een pakketje) binnen één winter terugverdiend zijn.

De onderstaande infraroodopnamen laten het warmteverlies zien van radiatoren zonder radiatorfolie. Dit effect is met name te zien bij een ongeïsoleerde spouwmuur. Is jouw woning nog niet voorzien van spouwmuurisolatie? Overweeg dan ook spouwmuurisolatie toe te passen, neem eens een kijkje op onze pagina over spouwmuurisolatie.

Infraroodbeelden waarin het warmteverlies in de buitenmuren wordt weergegeven   Infraroodbeelden waarin het warmteverlies in de buitenmuren wordt weergegeven

Infraroodbeelden waarin het warmteverlies in de buitenmuren wordt weergegeven   Infraroodbeelden waarin het warmteverlies in de buitenmuren wordt weergegeven

Meer informatie over het (aanbrengen van) radiatorfolie en de punten waar je goed op moet letten is hieronder te lezen in de vorm van een aantal veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

Zoeken op trefwoord