Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Zet jouw CV-ketel op 60 graden

Zet jouw CV-ketel op 60 graden

Besparen met je cv-ketel en installatie.
man, vrouw en baby bij hun cv-ketel


De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland en lokale energiecoöperaties je ook graag.

Wil je weten hoe je jouw cv-ketel op 60 graden kan zetten?


Op de website zetmop60.nl staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.
Bekijk hier de instructievideo's

Daarnaast is goed om te weten dat er nog twee instellingen zijn die ertoe doen: het vermogen en de pomp van de ketel. Het vermogen van de cv-ketel is vrijwel altijd bepaald aan de hand van het tapwaterverbruik. Op deze manier leveren ze snel en veel warm water uit de kraan. Het vermogen kan bijvoorbeeld 25 kW zijn, terwijl er voor de woning maar 10 kW benodigd is. Vooral bij oudere (niet-modulerende ketels) kan dit een extra besparing opleveren. Hetzelfde geldt voor de pomp van de ketel: is het vermogen of ingestelde stand niet op de installatie afgestemd, dan zal de pomp onnodig energie verbruiken. Een installateur kan je met bovenstaande zaken helpen.

Bovenstaande is een onderdeel van waterzijdig inregelen. Klik hier om meer te leren over het waterzijdig inregelen van je verwarmingssysteem.