Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Energiezuinig & comfortabel wonen

Energiezuinig & comfortabel wonen

Jouw woning energiezuinig maken? Bekijk onze gratis webinars!

In een energiezuinig huis woon je comfortabel. Warm in de winter en koel in de zomer.
Je gebruikt zo min mogelijk energie en wekt deze energie zoveel mogelijk zelf op. 
Het energiezuinig maken van je huis is best ingrijpend. Dat vraagt, vooral bij oudere woningen, meerdere maatregelen. Deze maatregelen kun je in één keer nemen of stap-voor-stap. Maar wat zijn de kosten en mogelijkheden? En in welke woning past een warmtepomp? We begrijpen dat je hierbij hulp kan gebruiken. Tijdens onze webinars bieden we die hulp met onafhankelijke informatie van een deskundig energieadviseur. Ook beantwoorden we jouw vrage
n.
 

Webinars en bijeenkomst

  • Woensdag 6 december 2023: webinar Energiezuinig & comfortabel wonen met een warmtepomp
  • Maandag 8 januari 2024: webinar Verlaag je energierekening en verhoog je wooncomfort
  • Woensdag 24 januari 2024: webinar Energiezuinig & comfortabel wonen
  • Woensdag 14 februari 2024: bijeenkomst Energiezuinig & comfortabel wonen (in het Kulturhus in Nieuwleusen).

 

Kieswijzer

In onze Kieswijzer vind je allerlei mogelijke maatregelen om jouw huis energiezuinig en comfortabel te maken. De Kieswijzer geeft informatie over verschillende materialen en in een stroomschema zie je wat het beste past bij jouw huis en wensen. Download hier onze gratis Kieswijzer.

 

 

 

 

 

Maak gebruik van gesubsidieerd advies aan huis

We snappen dat je hulp kunt gebruiken bij het maken van plannen voor jouw eigen woning. Daarom bieden wij hulp van een onafhankelijke energieadviseur. De adviseur bekijkt jouw woning en brengt in beeld welke maatregelen nodig zijn om jouw woning energiezuinig te maken. Dit plan maakt hij op basis van jouw wensen. Ook schat hij in wat de maatregelen gaan kosten. Je ontvangt deze rapportage en zo nodig een telefonische toelichting. Dit advies kost € 640,- inclusief btw, waarvan € 325,- voor jouw rekening is. Jouw gemeente betaalt het andere deel. Ondersteuning van deze adviseur kun je aanvragen na het kijken van het webinar Energiezuinig & comfortabel wonen. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar duurzaam@hardenberg.nl (Hardenberg registreert ook voor de gemeenten Dalfsen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland).

In aanvulling kun je warmtebeeldfoto’s van jouw woning laten maken. Hiermee komen de energielekken in beeld. Je ontvangt de foto’s met een korte toelichting. Dit kost € 250,- waarvan € 125,- voor jouw rekening is.

Ervaringen van anderen

Lees hier de ervaringen van andere inwoners uit West-Overijssel:

 


Project Energiezuinig & comfortabel wonen West-Overijssel

Het project Energiezuing & comfortabel wonen voorheen Energieneutraal Verbouwen is een project van de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Staphorst, Raalte, Steenwijkerland en Zwartewaterland.