Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Afbeelding Energieneutraal verbouwen

Energieneutraal verbouwen

               

In een energieneutraal huis woon je comfortabel, wek je zelf energie op en gebruik je zo min mogelijk energie. Zo ben je klaar voor een aardgasvrije en duurzame toekomst. Het energieneutraal maken van een woning is best ingrijpend. Het gaat over een pakket aan maatregelen. In onze uitgebreide Kieswijzer  en tijdens onze webinars en workshops geven we informatie over deze maatregelen en stappen die je kunt zetten. 

Wonen in een energieneutraal huis?
Gratis webinars en workshops

We geven regelmatig gratis webinars en workshops over energieneutraal verbouwen, isoleren, warmtepompen en ventileren. Bekijk de webinars over de warmtepomp in oktober.
 

Ervaringen van anderen

We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Verschillende inwoners van West-Overijssel hebben hun woning al energieneutraal gemaakt. Lees hier hun verhalen:
- Marcel Wieling uit Zwartsluis: mensen laten zich afschrikken door de kosten terwijl mij dat erg meeviel.
- Marinus en Cora Lammers uit Hardenberg vertelden ons hoe zij hun woning energieneutraal hebben gemaakt:
- In 2013 meldde Rudi Reinders uit Gramsbergen zich bij het project Energieneutraal verbouwen. Nu is zijn woning van het gas af.

 

Kieswijzer

Hoe maak je nu een keuze tussen maatregelen? Om bij die vraag te helpen, hebben we de kieswijzer ontwikkelt. Download hier de Kieswijzer Energieneutraal Verbouwen. Meer informatie over energieneutraal en aardgasvrij wonen? Meld je aan voor één van onze webinars of bijeenkomsten.

 

Ondersteuning van een energieneutraal coach

Om aan de slag te gaan met energieneutraal wonen bieden we ondersteuning van een energieneutraal coach. De coach adviseert en kan samen met je een plan maken voor jouw woning. De gemeente biedt je subsidie voor dit energieadvies, je betaalt slechts de helft van de kosten. Maak kennis met energieneutraal coach Douwe en Jan

 

Project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel

Het project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel, een regionaal project van de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. Heb je een vraag? Neem contact met ons op.