Nationale Duurzame Huizen Route 31 okt. en 7 nov.

Geplaatst op Zaterdag 7 November 2020 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 40 seconden


Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 31 oktober en 7 november 2020 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open om anderen te laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Je hoort ervaringen uit de eerste hand en is er alle tijd om vragen te stellen.

Hoe werkt het?

Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Er is voor iedereen wat interessants te vinden. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp.

Vanaf oktober wordt weergegeven welke huizen te bezoeken zijn op 31 oktober en 7 november.

Hoe ziet uw bezoek eruit?
Tijdens de huizenroute is het mogelijk om één of meerdere huizen te bezoeken. De huiseigenaren vertellen met veel enthousiasme over het energiezuinig maken van hun woning, Zij geven rondleidingen, delen ervaringen aan de keukentafel en bespreken jouw vragen. 'Hoe bevalt gasloos wonen? Hoeveel geluid maakt jullie warmtepomp? En wat zou je anders gedaan hebben?' 

Corona: veilig op bezoek
Om een veilig bezoek te garanderen, schrijf je je in voor een bepaalde tijd. Bij elke woning wordt weergegeven wat het maximaal aantal bezoekers per tijdstip is om voldoende afstand te kunnen houden. Bij klachten vragen we u thuis te blijven. Meer informatie over een veilig bezoek > 

Gaat u liever nog niet op bezoek? Veel huiseigenaren zijn via de website het hele jaar door te benaderen voor vragen of aanvullende informatie via het contactformulier bij hun woning.

Deskundigen
Sommige eigenaren stellen hun huis open en nodigen daar deskundigen bij uit, zoals hun installateur of architect. Deze mensen geven je aanvullende informatie over specifieke onderwerpen. Bij de deelnemende huizen wordt vermeld of er deskundigen aanwezig zijn.

Inspiratie delen
Ben je geïnspireerd door de verhalen van de huiseigenaren? help anderen ook op weg en deel jouw verhaal op Facebook of meld jouw eigen huis aan als voorbeeld op de website. 

Lees meer