Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Subsidie duurzaamheidsadvies voor rijksmonumenten

 

Speciaal voor eigenaren van rijksmonumenten

Als eigenaar van een rijksmonument start u op Monumenten.nl met de Zelfscan Duurzaam Monument. U kunt zich vervolgens via Monumenten.nl aanmelden voor het Ontzorgingsprogramma. Kies een van de gecontracteerde duurzaamheidsadviesbureaus en wordt ondersteunt en gestimuleerd tot het doen van investeringen in verduurzamingsmaatregelen.

In het Ontzorgingsprogramma krijgt u advies en begeleiding van een Duurzame Monumenten adviseur (DuMo-adviseur) bij bijvoorbeeld:

  • de keuze aan maatregelen voor verduurzamen
  • het beoordelen van plannen en/of offertes
  • een financiering- of subsidieaanvraag
  • de vergunningsaanvraag
  • etc.

Zo werkt het Ontzorgingsprogramma
Bekijk eerst of u voldoet u aan de voorwaarden voor deelname? Bekijk het hier

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u deelnemen? Volg dan onderstaand stappenplan:

  1. Doe de Zelfscan Duurzaam Monument
  2. Kies een van de gecontracteerde DuMo-adviseurs voor een Duurzaamheidsadvies (niveau 2 of 3), let daarbij op werkgebied en specialisme
  3. Laat u ontzorgen met hulp van de DuMo-adviseur van uw keuze

Hoeveel geld is er beschikbaar per monument?
Binnen het Ontzorgingsprogramma Stap 1 geeft de DuMo-adviseur u een korting van 50% op het Stap 1-DuMo-advies tot een maximum van € 1.750 exclusief BTW (€ 2.117,50 incl. BTW) voor het DuMo-advies. Voor het ontzorgingstraject erna (Stap 2) geeft de adviseur een korting van 100% op de factuur tot een maximum van € 2.500 exclusief BTW (€ 3.025 incl. BTW)) op voorwaarde dat u binnen 6 maanden na afronding van Stap 2 van het Ontzorgingsprogramma een vergunning voor de werkzaamheden aanvraagt bij uw gemeente.

Heeft u geen rijksmonument? Maar een gemeentelijk of provinciaal monument?
Voor gemeentelijke monumenten, provinciale monumenten en overig beschermd erfgoed bedraagt de vergoeding 50% van het factuurbedrag, met een maximum van € 500,00 voor een Duurzaamheidsadvies (Quickscan) van het Restauratiefonds en een maximum van € 1.750,00 voor een Haalbaarheidsonderzoek of Maatwerkadvies.
Bekijk deze vergoeding

Meer informatie
Ga naar www.monumenten.nl/ontzorgingsprogramma-verduurzaming-monumenten voor vragen en alle informatie over deze regeling.

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.