Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energiebespaarlening voor VVE's


Wilt u als VvE aan de slag met de verduurzaming van uw appartementencomplex? Dat is mogelijk met de VvE Energiebespaarlening. Neem contact op met onze accountmanagers voor informatie en begeleiding!
Met de VvE Energiebespaarlening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reserveringen aan te spreken. Voor een energiezuinig complex én een fijne plek voor uw leden om te wonen. Nu en de in toekomst. En u profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd.

Goed om te weten:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Maximaal € 65.00 per appartement
 • Rente 1,9% (looptijd 10 jaar)

Voorwaarden Energiebespaarlening

Om een VvE Energiebespaarlening te kunnen afsluiten, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Belangrijkste voorwaarden:

 • De VvE bestaat uit tenminste 8 wooneenheden.
 • Bij de aanvraag voor een VvE Energiebespaarlening geven we geen rente af en maken we geen reservering ten laste van het fondsvermogen van het Warmtefonds. Zodra de VvE de besluitvormende vergadering uitschrijft, geeft het Warmtefonds een rentepercentage af met een geldigheidstermijn van maximaal 6 maanden (eventuele rentestijgingen of -dalingen daarna hebben gedurende 6 maanden geen invloed op de afgegeven rente) en alloceert zij voor deze periode het fondsvermogen. De gehanteerde rente staat gedurende de looptijd van de VvE Energiebespaarlening vast.
 • Aflossing op basis van maandannuïteit.
 • Het geleende bedrag storten we in een bouwdepot.
 • Verstrekking door middel van een notariële akte van geldlening.
 • Notariskosten zijn voor rekening van de VvE.
 • De lening heeft een omvang van minimaal € 25.000,- (met een maximum van € 30.000,- per appartementsrecht betreffende een wooneenheid). Uitzonderingen op het maximale leenbedrag per appartementsrecht zijn het Zeer Energiezuinige Pakket (maximaal € 50.000,-) en ZEP+/Nul op de Meter (maximaal € 65.000,-).

Zonnepanelen

Wilt u de VvE Energiebespaarlening gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen? Dat kan, maar alleen in combinatie met een andere energiebesparende maatregel. U kunt maximaal 75% van de VvE Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen (en eventueel de thuisbatterij). Bij € 25.000,- komt dit neer op een maximumbedrag van € 18.750,- (75% x € 25.000,-) per appartementsrecht. De andere 25% van het leenbedrag moet de VvE investeren in andere maatregelen van de maatregelenlijst.

Een voorbeeld: de VvE leent in totaal € 500.000,- voor 25 appartementen. Dit is € 20.000,- per appartement. U realiseert voor maximaal € 15.000,- (75%) per appartement zonnepanelen. De overige € 5.000,- (25%) besteedt u aan bijvoorbeeld gevelisolatie. In totaal is dat € 125.000,- (25%) van het totale leenbedrag.

Voordelen:

 • De lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of 30 jaar.
 • De gehanteerde rente staat gedurende de looptijd van de lening vast.
 • Persoonlijke begeleiding.

Kijk voor meer informatie op https://www.warmtefonds.nl/vve/energiebesparende-maatregelen

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.