Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

160 miljoen extra subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen

Geplaatst op Woensdag 24 Mei 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 16 seconden

24-5-2017

Het Rijk stelt tot en met 2020 € 160 miljoen extra subsidie beschikbaar voor 
duurzaamheidsmaatregelen in de gebouwde omgeving. Dit bedrag is beschikbaar via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zowel woningbezitters als ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor duurzame maatregelen, zoals warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Daarnaast komen slimme thermostaten en in-home displays in combinatie met isolatiemaatregelen in aanmerking voor subsidie via andere regelingen.

Dit is onder andere bepaald in het convenant dat 23 mei 2017 is getekend door ministers Kamp van Economische Zaken en Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Energie-Nederland, Netbeheer Nederland, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en UNETO-VNI. Met het convenant leveren de partijen een bijdrage aan de realisatie van het afgesproken doel van 100 PJ besparing uit het Energieakkoord. Die besparing staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens. Meer informatie over het convenant en het energieakkoord vindt u op de site www.rijksoverheid.nl

Meer informatie over subsidieregelingen
Heeft u vragen over subsidieregelingen met betrekking tot duurzaamheidsmaatregelen? Dan kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket voor gratis informatie en onafhankelijk advies. Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en u krijgt alle nodige informatie toegestuurd.


Gratis en onafhankelijk energieadvies
Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket wordt ingezet om bewoners van A tot Z verder te helpen bij het verduurzamen van de woning. U kunt er terecht voor al uw vragen over: duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken, subsidieregelingen en betrouwbare uitvoerende bedrijven. Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de mogelijkheden of stel uw vraag aan een adviseur.

Stel hier uw vraag

 

Lees meer