Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Cooperatie Duurzame Energie Ramplaan geeft opdracht voor installatie 1350 panelen

Geplaatst op Maandag 1 Juni 2015 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 32 seconden

Coöperatie Duurzame Energie Ramplaan heeft Solarcentury opdracht gegeven voor het bouwen van een zonnecentrale op het dak van de Fablo tennishal in Haarlem-West. De installatie, die met zo’n 1.350 panelen het grootste collectieve postcoderoosproject in Nederland is, zal nog deze zomer duurzame energie gaan leveren aan meer dan 200 huishoudens in Haarlem, Aerdenhout en Overveen.


Kritisch

Wat het project uniek maakt is de schaal én het feit dat het gebruik maakt van de ‘postcoderoosregeling’; een speciaal verlaagd tarief op de energiebelasting voor lokale opwekking van energie. Vanwege de omvang van de PV-installatie en het feit dat deze geplaatst moet worden op een dak dat van bitumen bedekking is voorzien, heeft het coöperatiebestuur zeer kritisch gekeken naar de diverse aanbiedingen van leveranciers.

Coöperatievoorzitter Eise Jan Wattel: “Als bestuur wil je voor je leden in de eerste plaats een kwaliteitsinstallatie die zorgeloos functioneert. Het waren de aangedragen bevestigingsoplossing, garanties, professionaliteit en jarenlange ervaring met grote PV-projecten die uiteindelijk voor ons de doorslag hebben gegeven om voor Solarcentury te kiezen. Niet alleen de bouw van onze zonnecentrale maar ook het benodigde onderhoud de komende jaren ligt hiermee in goede handen.”
 

Stroomversnelling
Het team van gedreven vrijwilligers van Duurzame Energie Ramplaan dat al meer dan twee jaar met het project bezig is, moest worstelen met onduidelijke wetgeving, moeilijk te doorgronden belastingregels en onverwachte tegenvallers. Begin 2015 raakte het project in een stroomversnelling. Zo werd er een samenwerking aangegaan met Qurrent voor het doorleveren van de opgewekte energie naar de leden én kon onlangs de opstalovereenkomst worden getekend met de firma Thoolen voor het ter beschikking stellen van het dak van de Fablohal. Wattel: “Nu we Solarcentury opdracht hebben kunnen geven voor de bouw, is het mooi om te zien hoe de puzzelstukjes eindelijk op hun plek beginnen te vallen. Nog deze zomer zal de officiële opening van de zonnecentrale plaatsvinden.”

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente