Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Provincie Noord-Holland geeft subsidie voor Duurzame renovatie aan bewoners

Geplaatst op Woensdag 24 December 2014 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 44 seconden

We merken het allemaal. Door de crisis en stijgende energieprijzen nemen de woonlasten telkens meer toe. Energiebesparing en duurzaamheid staan steeds hoger op de politieke agenda. Landelijk zijn er afspraken gemaakt om de kwaliteit van de woningvoorraad te verbeteren en u als bewoner bewust te maken van de besparingsmogelijkheden die er thuis zijn voor uw woning. Iedere woning heeft in de loop der jaren onderhoud nodig om de kwaliteit van de woning op peil te houden. In ons dagelijks bestaan merken wij dat dit thuis niet altijd even consequent gebeurt. Hierdoor verminderd op den duur bijvoorbeeld het comfort in de woning, de technische kwaliteit of zelfs de uitstraling van een woning en/of gebied.

In de praktijk zorgt dit ervoor dat veel mensen aan de slag gaan met het verbouwen van hun woning of hier plannen voor hebben. Een woning met een lage energierekening is natuurlijk prachtig, helaas is dit niet voor iedereen haalbaar. Voor de mensen in Noord-Holland die hun woning vergaand willen verduurzamen is er momenteel een interessante regeling beschikbaar. Woningeigenaren uit Noord-Holland met een woning gebouwd voor het jaar 2000 kunnen namelijk gebruik maken van de speciale subsidieregeling ‘’Duurzaam renoveren Noord-Holland’’.

Deze regeling geeft mogelijkheid op subsidie voor ‘’energieneutrale[1]’’ renovaties en ‘’nul op de meter[2]’’ renovaties. De subsidie kan oplopen tot maximaal € 10.000,- per woning. Uiteraard hangen hier wel een aantal voorwaarden aan vast.
 

Voor alle bij behorende documenten zie onderstaande link van de Provincie Noord-Holland:
http://product.sduconnect.nl/product.xml?view=product&account_id=214&product_collection_id=741&lokettype=10&view=product&product_id=13720&top10=1&smarttags=0&navigation=list


* De subsidieregeling is ook beschikbaar voor woningcorporaties en private verhuurders.


 


[1] Energieneutraal:
Dit houdt in dat de woning over het jaar heen voor woning gebonden verbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) net zoveel energie verbruikt als er lokaal duurzaam wordt opgewekt.
 

[2] Nul op de meter: 
Dit houdt in dat de woning over het jaar heen, voor woning gebonden gebruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) en huishoudelijk gebruik (apparaten en verlichting), net zoveel energie verbruikt (of minder) als er lokaal duurzaam wordt opgewekt.

 

Lees meer