Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Subsidie voor maatregelen Duurzame Energie in 2016

Geplaatst op Vrijdag 18 December 2015 - Geschatte leestijd: 2 minuten, 39 seconden

Duurzaam Bouwloket:het energieloket van 105 gemeenten uit Nederland.

Gratis informatie en advies voor al uw vragen over Energiebesparende & Duurzaamheidsmaatregelen.

 

Goed nieuws voor bewoners (en ondernemers) die hun woning (of bedrijfspand) willen verduurzamen. In de Staatscourant van 17 december 2015 is de landelijke investeringssubsidie gepubliceerd over subsidies voor kleine installaties voor duurzame energieproductie. Dit houdt in dat subsidie aangevraagd kan worden via de rijksoverheid. De volgende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie:
 


Met subsidie op de bovengenoemde maatregelen heeft de overheid als doel om bewoners te ondersteunen hun woning verder te verduurzamen. Rijksoverheid wil het landelijk gasverbruik reduceren en zet hiermee in op meer duurzame warmte opwekking. Rekening houdende dat energie neutrale en/of nul op de meter woningen in de toekomst de norm zullen worden en de gasvoorraad niet oneindig is. De subsidie is beschikbaar voor zowel nieuwbouw als voor de bestaande bouw.

Hulp en Advies
Bent u als bewoner benieuwd hoe u hier gebruik van kunt maken? Heeft u hulp nodig bij uw subsidie aanvraag? Wilt u weten hoe de technieken werken en wilt u hier graag onafhankelijk advies over? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van uw gemeente. Mail naar info@duurzaambouwloket.nl en kom in contact met een onafhankelijk adviseur die kosteloos door uw gemeente ter beschikking wordt gesteld om u telefonisch of per mail te adviseren. 
 

Hoe kunt u de subsidie voor duurzame maatregelen aan uw woning aanvragen?
Het indienen van een Investeringssubsidie duurzame energie voor particulieren (of zakelijke gebruikers) kan vanaf 4 januari 2016 via www.mijn.rvo.nl
U komt als particulier in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft het apparaat na 1 januari 2016 aangeschaft.
  • U heeft de investering al gedaan voordat u een aanvraag doet. Dat betekent dat het apparaat bij aanvraag van de subsidie al is geïnstalleerd en in gebruik genomen.
  • Binnen 3 maanden na het sluiten van de koopovereenkomst heeft u uw subsidieaanvraag ingediend
  • Het apparaat is nieuw aangeschaft en u heeft een betaalbewijs. Het is uw eigendom.
  • Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd
  • U mag het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de beslissing verwijderen.


Kijkende naar bovenstaande houdt de regeling in dat vanaf het moment van ondertekenen (koopovereenkomst) u als bewoner 3 maanden de tijd heeft het apparaat te laten installeren, in gebruik te nemen en te betalen. Dit moet u namelijk allemaal aantonen bij uw digitale subsidieaanvraag welke ook binnen de bovengenoemde 3 maanden dient plaats te vinden. Maak dus goede afspraken met uw installateur. Na het overschrijden van de 3 maanden vervalt namelijk uw recht op subsidie.

In onderstaand overzicht treft u een overzicht van de verschillende maatregelen. Deze geven een samenvatting van de publicatie van de subsidieregeling in de Staatscourant. De publicatie van de Staatscourant kunt u hier downloaden. Informatie op de website van de rijksoverheid vind u hier.
 

Subsidie aanvragen
Vanaf 4 januari 2016 kunt u via deze link de subsidie aanvragen.


Wilt u meer informatie en advies ontvangen over de subsidieregeling of duurzaamheidsmaatregelen? Meld u aan via onderstaande functie, dan neemt een adviseur contact met u op.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente