Zonnepaneelveiling in gemeente Hoorn groot succes
Geplaatst op Woensdag 19 December 2012 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 4 seconden
In Hoorn worden de komende maanden maar liefst 3.318 zonnepanelen op daken van inwoners geplaatst. De inwoners namen deel aan de zonnepanelenveiling die de gemeente het afgelopen jaar organiseerde. De panelen leveren jaarlijks 703.226 kWh op. Dankzij de plaatsing van de panelen neemt de Co2 uitstoot binnen de gemeente af met 457.097 kg.
De gemeente Hoorn heeft dit najaar samen met andere Noord-Hollandse gemeenten een zonnepanelenveiling voor haar inwoners georganiseerd. In totaal hebben 12.556 huishoudens uit Noord-Holland zich ingeschreven voor de veiling, waarvan 1.951 huishoudens uit de gemeente Hoorn. In september vond de veiling onder de leveranciers plaats. Meer dan 20% van de Noord-Hollandse deelnemers heeft het aanbod van de winnende leverancier MetDeZon geaccepteerd.
Investeren in een Puur Hoorn
In totaal krijgen 384 huishoudens in Hoorn de komende maanden zonnepanelen op hun dak. Ook bij wethouder Peter Westenberg worden zonnepanelen geplaatst. “Als wethouder duurzaamheid wil ik graag het goede voorbeeld geven. Ik vind het bijzonder dat zo veel inwoners duurzaamheid ook belangrijk vinden. Daar ben ik best trots op.’
Succes
Dankzij de veiling worden er in totaal 23.995 zonnepanelen op daken in heel Noord-Holland geplaatst. Deze zonnepanelen samen wekken jaarlijks 4,5 mega watt aan energie op. De deelnemende gemeenten reduceren dankzij de plaatsing van de panelen in totaal meer dan 3 miljoen kg Co2. Op dit moment heeft MetDeZon al zo’n 300 installaties verricht.
- Dag van de aarde!
- Vergeet jij niet te ventileren in huis?
- Wist je dat - Energieverbruiksmanager
- Earth Hour 2025 - Doe je mee?
- Adviseur aan het woord - Wat betekent het einde van salderen voor jou?
- NK Tegelwippen 2025: help jij mee om je buurt groener te maken?
- Wist je dat.. - Naad- en kierdichting
- Wanneer kan je eigenlijk isoleren? - natuurvriendelijk isoleren
- Warme truien dag 2025
- Wist je dat - Warmteverlies van enkelglas