Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

100.000ste zonnepaneel geïnstalleerd via inkoopactie Noord-Hollandse gemeenten

Geplaatst op Dinsdag 29 Juni 2021 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 34 seconden


Op het dak van familie De Maa in gemeente Alkmaar is het 100.000ste zonnepaneel geïnstalleerd via een gezamenlijke inkoopactie. De inkoopactie is georganiseerd door Noord-Hollandse gemeenten en Duurzaam Bouwloket (DBL). DBL en Christan Braak (wethouder duurzaamheid gemeente Alkmaar) vieren deze mijlpaal door de familie in het zonnetje te zetten en een cheque van € 350,- te overhandigen. Met het bedrag van € 350,- financiert familie De Maa de eerstvolgende energiebesparende maatregelen.

‘Een bijzondere mijlpaal die laat zien dat Alkmaar en andere Noord-Hollandse gemeenten enthousiast zijn over het opwekken van eigen duurzame energie. Op naar de volgende 100.000 en een duurzame, klimaatbestendige, groene en schone gemeente.’ – Wethouder Duurzaamheid Christian Braak


Hulp bij overgang naar duurzame energie

De actie kwam tot stand in samenwerking met lokale installateurs en via bewonersinitiatieven, als tegenbeweging van de landelijke commerciële inkoopacties. Gemeenten organiseren sinds 2016 de inkoopactie om huiseigenaren te helpen bij de overgang naar duurzame energie. Gezamenlijk inkopen zorgt voor een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ook weten inwoners de weg naar het Duurzaam Bouwloket beter te vinden, waar inwoners gratis en duurzaam advies ontvangen over hun woonsituatie.


Het effect van de actie

In totaal hebben tot nu toe 9.355 Noord-Hollandse huishoudens gebruik gemaakt van de zonnepanelen-actie, waarvan 1.410 uit gemeente Alkmaar. Samen besparen zij ongeveer € 5.8 miljoen (gemiddeld op jaarbasis) aan energiekosten, dat is € 630,- per huishouden. Samen wekken zij 200.000.000 kilowattuur op (gemiddeld op jaarbasis) en zorgen voor 9.967.678 kg vermindering van CO2 uitstoot. Deze actie heeft voor € 27,5 miljoen aan opdrachten opgeleverd aan de (lokale) installateurs.


Deelnemende gemeenten inkoopactie

Deze inkoopactie is georganiseerd in samenwerking met gemeenten Alkmaar, Beemster, Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Edam-Volendam, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Landsmeer, Langedijk, Oostzaan, Purmerend, Schagen, Texel, Uitgeest, Velsen, Waterland, Weesp, Wormerland, Zaanstad en Zandvoort.


Duurzaam advies voor uw woning?

Duurzaam Bouwloket geeft u kosteloos en onafhankelijk tips en advies over het verduurzamen van uw woning. Neem contact op via  072 743 39 56, info@duurzaambouwloket.nl of www.duurzaambouwloket.nl
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente