Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energiebespaartip voor mensen met een vloerverwarming

Geplaatst op Donderdag 1 April 2021 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 8 seconden


Heb je een vloerverwarming met vloerverwarmingspomp? Dan is de kans groot dat jij onnodig veel energie verbruikt. Het plaatsen van een simpele pompschakelaar is hiervoor de oplossing!
 
In de lente- en zomer maanden gebruik je de vloerverwarming niet of nauwelijks, maar blijft de vloerverwarmingspomp wel altijd draaien. De vloerverwarmingspomp werkt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Ook als je dus niet aan het verwarmen bent, blijft de pomp draaien en energie verbruiken. Door een simpele pompschakelaar toe te voegen aan het systeem kan een hoop energie bespaard worden. Hierdoor zal de pomp alleen draaien op het moment dat er daadwerkelijk warmte wordt gevraagd. 
 
LET OP: het is niet aan te raden om de stekker van de vloerverwarmingspomp er voor langere tijd uit te trekken. Door het langdurig stilstaan van het water in de leidingen is er grote kans op kalkvorming. Hierdoor kunnen de leidingen dicht slibben. Er zijn pompschakelaars die iedere 24 uur minimaal 1x een minuut geactiveerd worden om kalkaanslag tegen te gaan. Het is daarom verstandig om een pompschakelaar te kopen die deze functie beheerst. 
 
Wil je meer informatie over een pompschakelaar? 

Kijk dan op: www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/pompschakelaar-vloerverwarming

Gratis en onafhankelijk advies nodig?

Neem contact op met onze adviseurs.
E: info@duurzaambouwloket.nl
T: 072-743 39 56
 
Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor jouw gemeente. Het advies kan hierdoor gratis worden aangeboden.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente