Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energiebespaarlening met 0% rente mogelijk voor huishoudens met verzamelinkomen tot €45.014 per jaar

Geplaatst op Vrijdag 16 September 2022 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 15 seconden

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar betalen vanaf 1 november geen rente op een lening bij het Nationaal Warmtefonds. Dit is een van de maatregelen om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor de verduurzaming van hun koopwoning.

Laagdrempelig

Huishoudens die in aanmerking komen betalen gedurende de gehele looptijd van hun lening geen rente ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Het Rijk heeft de intentie de regeling voor twee jaar in stand te houden, daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Het Warmtefonds komt binnenkort met meer maatregelen om verantwoord lenen voor verduurzaming laagdrempeliger te maken voor eigenaar-bewoners met weinig leenruimte.

Energierekening

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen.”

Meer informatie 

  • Wil je meer informatie over de energiebespaarlening? Klik hier
  • Lees het persbericht van het Warmtefonds en de laatste updates over de uitbreiding van de voorwaarden hier
  • Lees het persbericht van De Rijksoverheid hier

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over waterzijdig inregelen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact
Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente