Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Nieuwsberichten
Landelijk & Lokaal

Gevelisolatie interessant voor woningen gebouwd vóór 1989

Geplaatst op Vrijdag 23 Oktober 2020 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 54 seconden

Bijna 60% van alle woningen in Nederland gebouwd vóór 1989 hebben nog geen of nauwelijks gevelisolatie. Heb jij een woning gebouwd voor 1989 en wil je energie besparen? Duurzaam Bouwloket adviseert om te beginnen met gevelisolatie. Met deze maatregel behaal je grote winst in het verbeteren van het wooncomfort en bespaar je flink op je energiekosten.

Er zijn drie manieren om je gevel te isoleren. De meest voorkomende is spouwmuurisolatie. Heeft jouw woning geen spouwmuur of is het niet mogelijk om de spouwmuur te isoleren, dan kan je de gevel aan de binnenkant of buitenkant isoleren. In dit bericht richten we ons verder in op spouwmuurisolatie.

Goede inspectie vooraf

Voordat je spouwmuur wordt geïsoleerd is het belangrijk dat je deze door een gecertificeerd isolatiebedrijf laat inspecteren. Inspectie van de gevel is noodzakelijk en bovendien nodig voor een betrouwbare offerte.

Hoe wordt spouwmuurisolatie toegepast?

Het vullen van een spouwmuur is een klus voor gespecialiseerde bedrijven. Het isolatiebedrijf zal gaten boren in de buitenmuur. De gaten worden geboord in de horizontale en verticale kruising van de voegen en worden in een honingraadpatroon op ongeveer een meter afstand van elkaar geboord. Middels een speciale spuitmond wordt het isolatiemateriaal onder hoge druk in de spouw gespoten. Na het vullen van de spouw worden de gaten weer netjes dicht gestopt met specie van dezelfde kleur. Hier zie je na afloop (bijna) niets meer van.

Subsidie beschikbaar!

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je als woningeigenaar ongeveer 30 procent van de kosten terugvragen wanneer je twee of meer isolatiemaatregelen laat toepassen. De maatregelen waar subsidie voor aangevraagd kan worden zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en het plaatsen van isolerend glas. Wie zijn hele woning voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.  Meer informatie over deze subsidieregeling vind je via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Gecertificeerde isolatiebedrijven

Via www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven vind je betrouwbare isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Deze bedrijven zijn door het Duurzaam Bouwloket gecheckt op de juiste certificeringen en bieden garantie op het geleverde werk.

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringsregelingen?

Duurzaam Bouwloket helpt je met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen  (072 - 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Lokale initiatieven

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente