Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Gluren bij de Duurzame Buren

Geplaatst op Woensdag 2 September 2020 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 19 seconden

Westfriese gemeenten organiseren een nieuw, eigentijds en coronaproof event

De Westfriese gemeenten organiseren in september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’. Van 20 t/m 26 september kunnen inwoners uit Westfriesland een week lang, dagelijks, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren die hun woning duurzaam verbouwd hebben en hun ervaringen graag delen.

‘Gluren bij de Duurzame Buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese Duurzame Open Huizen Dag’ (2019), die dit jaar helaas niet doorgaat in verband met de coronasituatie. Gezien de vele positieve reacties van de bezoekers op dat initiatief, willen de gemeenten toch ook dit jaar Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van Gluren bij de Duurzame Buren is dat het voor bewoners hartstikke laagdrempelig is om deel te nemen: gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer! Daardoor is het evenement volledig coronaproof.

“Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om je woning te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Dan is het goed om eens te zien hoe anderen dat aanpakken of aangepakt hebben. En het leuke is, na de digitale rondleiding kun je live vragen stellen aan de bewoners en de aanwezige experts van het Duurzaam Bouwloket. Ik ga zeker even mee gluren”, aldus wethouder duurzaamheid van gemeente Medemblik, Harry Nederpelt.

Houd de website in de gaten…

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten in samenwerking met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Begin september is er meer informatie te vinden op de website van het Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl), onder meer informatie over deelnemende woningen en getroffen duurzame maatregelen.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente