Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Houd je woning koel tijdens de warme zomerdagen met energiezuinige oplossingen

Geplaatst op Woensdag 4 Augustus 2021 - Geschatte leestijd: 2 minuten, 11 seconden


De zomerse hitte houden we het liefst buiten ons huis tijdens warme dagen. Voor verkoeling in huis kan je kiezen voor een airconditioning of ventilatoren, maar dat zijn energievreters die je liever niet gebruikt. Er bestaan ook energiezuinigere oplossingen die voor een koele woning zorgen.
 

Isolerende ramen en deuren

Ongewenste hitte buiten houden kun je ook door middel van isolerende ramen en deuren. Goede isolatie van je woning zorgt in de zomer dat de warmte buiten blijft en in de wintermaanden houdt het de warmte in huis. Goede isolatie zorgt dus ook voor de nodige afkoeling, doordat thermische isolatiewaarden de koele lucht in de woning houden. Denk er wel aan dat je goed blijft ventileren in de ochtend en/of avond als het buiten wat koeler is.


Zonwering

Het plaatsen van zonneschermen of screens is een goede oplossing om de zon buiten te houden. Een screen is een zonwerend stuk doek dat je voor je raam kunt bevestigen. Met zonneschermen of screens voor je ramen kun je tot wel 12% besparen op het koelen van de woning. Een andere manier om je woning koel te houden zijn luiken of rolluiken. Deze systemen sluiten de ramen volledig af zodat er geen zon wordt doorgelaten.


Gebruik de natuur  

Plant bomen in je (voor)tuin! Een boom geeft in de zomer schaduw door de vele blaadjes. Het is wel belangrijk dat de boom op een goede plek geplant wordt om de meeste voordelen te ervaren. Een ander natuurlijke manier om je woning koel te houden is het planten van klimop tegen de woning. Door de muren uit de zon te houden en het isolerende effect van klimop zorgt het ervoor dat de temperatuur van de woning naar beneden gebracht wordt. Let wel goed op het type klimop dat je plant, anders kunnen de voegen of het hout beschadigen van de woning. Laat je daarom altijd goed adviseren door een expert wat het beste bij jouw woning past. 


Subsidie beschikbaar!

Wil je de energierekening nog meer naar beneden brengen? Op dit moment is het extra interessant om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen, vanwege landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidie- en financieringsregelingen. Ben je benieuwd wat er voor jouw woning mogelijk is? Vul dan de subsidiecheck in op: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck 


Gratis en onafhankelijk advies

Heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een onafhankelijk adviseur? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket. Door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl). Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente