Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming woning

Geplaatst op Woensdag 3 Januari 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 21 seconden

Vanaf 1 januari 2024 zijn de leennormen voor hypothecair krediet gewijzigd. Huishoudens krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning. Wij leggen je uit wat dit voor jou betekent. 

Leenruimte gekoppeld aan energielabel

Per 1 januari 2024 mag er meer geleend worden voor het verduurzamen van woningen met slechte energielabels. Voor deze woningen kan er meer geleend worden omdat er na verduurzaming bespaard kan worden op de energierekening. De extra leenruimte is beschikbaar voor woningeigenaren die hun gekochte woning willen verduurzamen én voor woningeigenaren die hun huidige woning willen verduurzamen. 

Op deze manier wil de minister het verduurzamen van koopwoningen op een financieel verantwoorde manier faciliteren. De extra leenruimte is niet afhankelijk van de hoogte van het inkomen en komt in plaats van het huidige vaste extra leenbedrag van € 9.000,-. 

Wil je meer informatie over de leenruimte en per energielabel zien wat je extra kunt lenen? Klik hier

Subsidie- en financieringsmogelijkheden

Naast de extra leenruimte bij je hypotheek blijven de subsidies (waaronder de ISDE-subsidie) en het Nationaal Warmtefonds beschikbaar voor verduurzaming met extra mogelijkheden voor huiseigenaren met een laag inkomen. Daarnaast bieden sommige gemeenten nog aanvullende subsidies- en financieringsmogelijkheden aan. 

Ben je benieuwd welke subsidies en financieringsmogelijkheden er voor jouw woning gelden? Doe dan de subsidiecheck

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente