Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Naad en kierdichting

Geplaatst op Woensdag 7 Februari 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 0 seconden

Als je alle naden en kieren dichtmaakt in je woning, scheelt dit in een gemiddelde hoekwoning of 2-onder-1-kap al snel zo’n 70 m3 gas per jaar. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing van €90,-. Naden en kieren zijn goed zelf te dichten, waardoor de kosten enorm mee vallen. Hierdoor zijn de kosten (voor het materiaal) snel terug te verdienen.

Bij het aanpakken van de kierdichting adviseren wij om ook stil te staan bij de ventilatie. In veel woningen zorgen naden en kieren (onbewust) voor de ventilatie en dit zorgt hierdoor voor een gezond binnenklimaat. Ga je aan de slag met het verbeteren van de naden en kieren in jouw woning? Houd dan goed in de gaten dat er voldoende luchtverversing is.

Meer informatie

Wil je meer tips om je energierekening naar beneden te brengen? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl/maatregelen

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente