Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

NK tegelwippen is weer van start!

Geplaatst op Woensdag 27 Maart 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 1 second

Wist je dat het NK tegelwippen weer van start is gegaan? Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Meedoen? 

Je kunt meedoen door tegels te vervangen voor groen in je (gevel)tuin. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 kun je jouw gewipte tegels opgeven, deze worden opgeteld bij de tegelstand van je gemeente en de Nationale Tegelteller. 
 
Wil je meer informatie over het NK tegelwippen? Kijk dan op www.nk-tegelwippen.nl 

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier 

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente