Afbeelding nieuws item Online meedenken zonnevelden en windmolens van start

Online meedenken zonnevelden en windmolens van start

Geplaatst op Vrijdag 30 Oktober 2020 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 26 seconden


Op 4 november gaat de website www.zonenwindsoest.nl live. Tot en met 27 november kunnen inwoners van gemeente Soest hier hun mening geven over zonnevelden en windmolens. Waar ze wel of juist niet moeten komen en waarom. "Het is heel makkelijk om via de website mee te doen en uw mening te geven. Dat is ook precies de bedoeling, want we willen zoveel mogelijk reacties ophalen", vertelt wethouder Nermina Kundi?.  '  

Onze eigen energie opwekken
Gemeente Soest wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we zo min mogelijk energie gebruiken en dat we deze energie op ons eigen grondgebied opwekken. "Samen met onze inwoners willen we zorgen dat er ruimte komt voor nieuwe, schone manieren van energie opwekken. Bijvoorbeeld voor windmolens en zonnevelden of andere, nieuwe vormen van duurzame energie", vertelt wethouder Kundi?. 

Wat kunt u zelf doen?
Inwoners en bedrijven kunnen zelf soms met kleine maatregelen flink wat energie besparen. Ook kunnen zij schone energie opwekken met zonnepanelen of een overstap maken op bijvoorbeeld warmtepompen. Deze investeringen zijn goed terug te verdienen. Daarbij zorgen ze voor meer comfort in de woning, is het goed voor het milieu en voor toekomstige generaties. Subsidies en leningen maken deze investeringen makkelijker. Alle informatie daarover staat op energieloket-soest.nl.

Inbreng voor de Regionale Energiestrategie (RES)
Alle meningen verwerken we in de bijdrage van gemeente Soest aan de Regionale Energietransitie (RES) regio Amersfoort. In een RES staat hoeveel zonnevelden en windmolens er mogelijk kunnen komen in een regio. Uiteindelijk komen alle Regionale Energiestrategieën weer samen in een landelijk plan om in 2050 CO2-neutraal en aardgasvrij te zijn.

Aan de slag met nieuwe energie. We gebruiken minder en wat we nog gebruiken wekken we duurzaam op. Haalbaar, betaalbaar en van ons allemaal.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Lokale initiatieven