Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Ook in 2024 tegemoetkoming in energiekosten via Noodfonds

Geplaatst op Dinsdag 19 December 2023 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 9 seconden

Als je moeite hebt met het betalen van je energierekening kun je een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds, een samenwerking tussen het kabinet en de energieleveranciers, stelt hiervoor 60 miljoen euro beschikbaar. 

Hoe kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor steun wordt er komend jaar gekeken naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen. De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Waaruit bestaat het fonds?

Als je voldoet aan bovenstaande voorwaarden betaalt het noodfonds het deel van je maandelijkse energierekening dat meer dan 8 tot 10 procent is van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. Een huishouden kan een bijdrage aanvragen voor de daaropvolgende 6 maanden. De exacte voorwaarden zullen bij heropening in januari worden toegelicht. 

Hoe kun je het Noodfonds aanvragen?

Het Noodfonds bereidt sinds de besluitvorming in september van het Rijk en energieleveranciers de heropening voor. Het aanvragen van het Noodfonds is op dit moment dus nog niet mogelijk. Wil je bericht krijgen op het moment dat het Noodfonds open gaat? Je kunt je nu alvast inschrijven, zodat je hiervan bericht krijgt:www.noodfondsenergie.nl
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente