Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Subsidie energiebesparing voor woningeigenaren in 2020

Geplaatst op Maandag 25 Mei 2020 - Geschatte leestijd: 2 minuten, 8 seconden

Woningeigenaren in gemeente Soest kunnen nu een subsidie aanvragen van €65,- per woning. Als u vanaf 1 januari 2020 een energiebesparende maatregel hebt getroffen aan of een energieadvies hebt gekregen voor uw woning, dan kunt u 65 euro terug vragen. Dat kan digitaal via www.energieloket-soest.nl. Daar vindt u ook de uitgebreide lijst van maatregelen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Enkele voorbeelden: tochtstrippen, zonnepanelen, zonnecollector, energieadvies, maar ook energiezuinige huishoudelijke apparaten (A+++).

Subsidie beschikbaar voor tweeduizend aanvragen

In oktober 2019 is de Regeling Reductie Energiegebruik bij koopwoningen (RRE) geopend door het ministerie van Binnenlandse zaken. Het doel is om energie te besparen en onze CO2-uitstoot te verminderen. Gemeente Soest heeft samen met de gemeenten Leusden, Woudenberg, Baarn en Bunschoten de RRE-subsidie aangevraagd en gekregen van het ministerie. Wethouder duurzaamheid Nermina Kundic hoopt dat veel inwoners gebruik gaan maken van de subsidie. "Ik zou het fantastisch vinden als zo veel mogelijk inwoners van Soest en Soesterberg deze subsidie gebruiken. Zo nemen steeds meer mensen de eerste stappen naar duurzame energie. Alles wat we niet verbruiken hoeven we ook niet op te wekken! Ook vind ik het mooi dat de subsidie inzetbaar is voor bijvoorbeeld een gesprek met een energiecoach of een warmtescan. Zo krijgen onze inwoners goed inzicht in de mogelijkheden voor hun woning.” De subsidie van 65 euro per woning, kan in Soest en Soesterberg worden aangevraagd om kleine en grote energiebesparende maatregelen in huis te treffen of voor energieadvies. Het is een klein bedrag, bedoeld als stimulans om uw woning klaar te maken voor de toekomst. De subsidie vraagt u aan via www.energieloket-soest.nl.

De subsidie en het coronavirus

De subsidie komt op een moment waarop het coronavirus het dagelijkse leven beheerst. Deze subsidieregeling stond al gepland. Sommige inwoners gaan in deze tijd aan de slag met hun eigen woning. Deze subsidie kan dan van pas komen. Aangeraden wordt, in ieder geval tot 1 juni, zoveel mogelijk vanuit huis te regelen. Ga er niet voor naar buiten, maar bekijk nu vooral online bestelmogelijkheden. Wie tussen 1 januari 2020 en vandaag al energiebesparende maatregelen aan de woning heeft getroffen, kan nu al gebruik maken van de regeling. Dat kan alleen als u het betalingsbewijs nog heeft.

Welke informatie wordt gevraagd bij de aanvraag?

- Naam, adres en woonplaats
- De maatregel die u heeft getroffen
- Upload van een betalingsbewijs (bon) / bankafschrift
- Bankrekeningnummer
- E-mailadres of mobiel nummer ten behoeve van mail/sms verificatie voor insturen aanvraag.

Aan de slag met nieuwe energie. We gebruiken minder en wat we nog gebruiken wekken we duurzaam op. Haalbaar, betaalbaar en van ons allemaal. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente