Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.
Nieuwsberichten
Landelijk & Lokaal

Vanaf de bank in heel Nederland op bezoek

Geplaatst op Vrijdag 20 November 2020 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 44 seconden

Honderden huiseigenaren openen online hun duurzame woning

Wie aan de slag wil om zijn huis comfortabel en energiezuinig te maken, kan veel leren van de meer dan 1.600 ervaringsverhalen op de Nationale Duurzame Huizen Route. Nieuw dit jaar zijn de videogesprekken. In november en december geven huiseigenaren en huurders uit alle delen van Nederland via videoverbinding uitleg over de duurzame maatregelen in hun woning.

Nu er meer thuis gewerkt wordt, staat een goed geïsoleerd huis hoger op het verlanglijstje, met als grootste wens meer wooncomfort en een lagere energierekening. Tijdens de video-ontmoetingen kunnen gasten vragen stellen over uiteenlopende duurzame voorbeelden: van monumentaal pand of jaren ’70 rijtjeshuis tot moderne nieuwbouwwoning. De maatregelen variëren van naïsolatie, warmtepomp of HR++-glas tot een volledig aardgasvrij huis met hergebruik van regenwater.

Met een paar muisklikken op bezoek

Via het platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren het hele jaar door hun ervaring met alle duurzame maatregelen die je maar kunt bedenken. In andere jaren is het mogelijk om bij de duurzame huizen op bezoek te gaan. Vanwege het coronavirus vinden deze ontmoetingen dit jaar online plaats. “Het mooie aan de online open huizen is dat reisafstand geen rol speelt”, vertelt Carina den Otter van de Duurzame Huizen Route. “Iemand uit Zeeland kan virtueel op bezoek in Drenthe en iemand uit Amsterdam in ’s-Hertogenbosch. Er is altijd wel een woning te vinden die op jouw huis lijkt of een specifieke maatregel heeft waar je meer over wilt weten. Een huiseigenaar die hier ervaring mee heeft, bevindt zich op paar muisklikken afstand.”

Inschrijven

Inschrijven voor een online bezoek kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Er is plek voor 6 tot 8 bezoekers per ontmoeting.

Gratis en onafhankelijk advies voor jouw woning

Wil je gratis en onafhankelijk advies van een professional? De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket staan voor je klaar om een maatwerkadvies te bieden voor het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning.

Stel direct een vraag

E: info@duurzaambouwloket.nl
T: 072 – 743 39 56

Meer informatie

Neem een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies, lokale acties-, initiatieven en bedrijven.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Lokale initiatieven

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente