Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Wist je dat - Groene Huizen

Geplaatst op Woensdag 15 Mei 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 11 seconden

Wist je dat sommige huizen letterlijk groen kunnen zijn? Groene daken, bedekt met planten, bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar dragen ook bij aan het verminderen van hitte in stedelijke gebieden en het bevorderen van biodiversiteit. Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan zorgt een groen dak voor 5 tot 8% hoger rendement, omdat het zorgt voor verkoeling van je panelen!  

Wat is een groen dak? 

Een groen dak, ook wel bekend als een sedumdak, is goed voor je huis en de omgeving. Het doet verschillende nuttige dingen. Ten eerste, als het regent, neemt het dak het water op. Hierdoor hoeft het regenwater niet meteen naar het riool te stromen, wat het rioolsysteem helpt ontlasten. Ook is een groen dak goed voor de natuur omdat het bijdraagt aan de verscheidenheid van planten en dieren. In de zomer is het dak handig omdat het je huis koeler houdt. En als kers op de taart verlengt het ook nog eens de levensduur van je dakbedekking. 

Meer informatie 

Meer te weten komen over groene huizen? Kijk dan op www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/groen-dak 

Gratis en onafhankelijk advies 

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact 

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente