Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzaamheidslening Hoorn


Met een duurzaamheidslening kun je geld lenen om je woning of appartementencomplex energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. De duurzaamheidslening is een lening van de gemeente Hoorn en heeft aantrekkelijke voorwaarden. 

Kan ik de duurzaamheidslening aanvragen?

Je kunt alleen een duurzaamheidslening aanvragen als eigenaar van een woning of als Vereniging van Eigenaren (VvE). Als huurder kun je een duurzaamheidslening aanvragen om deel te nemen aan een collectief zonnepanelenproject via een energiecoöperatie.

Waar kan ik de duurzaamheidslening voor gebruiken?

Bekijk hier de voorwaarden.
Bekijk de Duurzaam Bouwenlijst of de maatregel die je wil plaatsen, onder de Duurzaamheidslening valt.

Aanvragen

Controleer eerst of je voor jouw verbouwplan een vergunning nodig hebt. Dit kan via de website van het Omgevingsloket. Vraag vervolgens offertes op voor de maatregelen.

De aanvraag bij de gemeente

Duurzaamheidslening eigenaar woning 

Vul het online formulier in. Als je voldoet aan de voorwaarden van de duurzaamheidsverordening, krijg je binnen 8 weken een voorlopige toewijzingsbrief en een digitaal aanvraagformulier van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten).

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Neem als Vereniging van Eigenaren contact op met de gemeente voor de aanvraag van het Startformulier aanvraag stimuleringslening. Dit kan via het contactformulier

De aanvraag bij SVn

Je vult het aanvraagformulier van SVn in en stuurt deze op naar SVn. Bekijk op de website van SVn hoe je dit kunt doen. Complete aanvragen worden binnen 2 weken beoordeeld. Bij een positief financieel advies ontvang je van SVn een offerte voor de duurzaamheidslening. Bij een negatief financieel advies vervalt je aanvraag. Daarover krijg je een brief.

Afhandeling

Wanneer je aanvraag voor de lening is toegewezen, kun je de maatregelen laten uitvoeren. Je stuurt de originele onbetaalde rekeningen naar de gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat deze rekeningen vanuit het bouwkrediet van je duurzaamheidslening worden betaald. 

Meer informatie

Klik hier

 

 

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.