Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Bespaar geld met het waterzijdig inregelen van je cv-ketel!

Geplaatst op Donderdag 15 September 2022 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 39 seconden

Maar liefst 75% van de verwarmingsinstallaties in Nederland zijn niet goed ingeregeld. Met een goed ingestelde cv-ketel valt veel comfort en een flink lager energieverbruik te winnen. Het waterzijdig inregelen kun je inregelen bij de aanschaf van een nieuwe ketel, maar ook achteraf. 

Goed afgestelde radiatoren

Het instellen van radiatoren heet ‘waterzijdig inregelen’. Na het inregelen stroomt door alle radiatoren precies de juiste hoeveelheid water die nodig is om elke ruimte goed te verwarmen. Een gerichte doorstroming van je radiatoren verbetert de warmteafgifte en de warmteverdeling werkt efficiënter over verschillende kamers. Dit scheelt tot wel 15% in je energieverbruik! 

Bij installatie of achteraf? 

Vroeger werd het waterzijdig inregelen van je cv-ketel vrijwel altijd automatisch gedaan bij het installeren van een nieuwe cv-ketel. Tegenwoordig bieden bedrijven dit vrijwel nooit meer aan. Het waterzijdig inregelen kost extra tijd (dus ook geld), waardoor ze dan vaak duurder zijn dan de concurrent die het inregelen niet in zijn offerte opneemt. 

Vraag daarom bij vervanging van je cv-ketel om de installatie ook waterzijdig in te laten regelen. Is het bij de installatie niet gebeurd? Dan is het de moeite waard om dit achteraf te laten doen. Een goed ingeregelde installatie scheelt je ongeveer €100,- per jaar. 

Kan ik zelf mijn systeem inregelen? 

Over het algemeen is het waterzijdig inregelen een lastige klus en adviseren wij dit uit te besteden aan een professional. Het is eventueel ook mogelijk om het zelf uit te voeren als je handig bent. Op internet zijn diverse doe-het-zelf inregelkits die je kunt bestellen. Neem contact met ons op voor een doorverwijzing naar de juiste partij. Klik hier voor meer informatie over waterzijdig inregelen. 

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over waterzijdig inregelen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact
Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente