Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Cv-ketel aan vervanging toe? Dit zijn de alternatieven

Geplaatst op Woensdag 31 Augustus 2022 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 32 seconden

Is jouw cv-ketel aan vervanging toe? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat je nu het beste kunt doen: een nieuwe cv-ketel kopen of overstappen naar een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp?  

Een nieuwe cv-ketel

Is jouw woning nog niet voldoende geïsoleerd? Dan is een zuinige cv-ketel een goede keuze. De kwaliteit, comfort en het rendement van cv-ketels zijn flink verbeterd. Ze verbruiken veel minder energie dan jouw huidige (verouderde) ketel. Je kunt op deze manier eerst investeren in de isolatie van je woning, waarna je kunt overstappen op een (hybride) warmtepomp. Veelal zijn de nieuwe cv-ketels namelijk al warmtepomp-klaar, waardoor de aansluiting op een hybride warmtepomp soepel verloopt. 

Hybride warmtepomp 

Is jouw woning redelijk geïsoleerd, maar kun je nog niet volledig van het gas af? Een hybride verwarmingssysteem is dan een goede stap. Hybride verwarmen houdt in dat je gebruik maakt van een warmtepomp én een cv-ketel. Met een hybride installatie bespaar je tot wel 50% op je gasrekening, omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt en de cv-ketel alleen bijspringt wanneer dit nodig is. Wil je meer informatie over hybride warmtepompen? Klik dan hier

All-electric met een warmtepomp 

Is alle isolatie en ventilatie op orde en is de woning klaar om van het gas af te gaan? Dan is een all-electric warmtepomp een goede keuze. Een volledig elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en maakt dit gebruiksklaar voor jouw woning. Wil je meer informatie over warmtepompen? Klik dan hier.

Gratis en onafhankelijk advies

Ben je benieuwd welk alternatief voor jouw woning de beste oplossing is en heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente