Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Reageer nu op de transitievisie warmte: samen op weg naar aardgasvrij

Geplaatst op Donderdag 4 Maart 2021 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 11 seconden


Haarlem wil in 2040 aardgasvrij zijn. Dat betekent dat er de komende twintig jaar 76.000 woningen en 11.000 andere gebouwen van het aardgasnet af moeten. De transitievisie warmte laat het toekomstbeeld voor aardgasvrij verwarmen zien. In de visie staan concrete plannen over waar en hoe de gemeente de komende jaren aan de slag gaat om huizen van het gas richting duurzame verwarming te krijgen. 

Met de plannen wordt, samen met de geplande aardgasvrije nieuwbouwwoningen, 25% van Haarlem aardgasvrij in 2030. In de transitievisie staat ook een warmtekaart van de stad. Daarop is in één oogopslag duidelijk wat er in welke wijk staat te gebeuren en wat hier de mogelijkheden zijn voor verduurzaming. Hier is ook te zien welke wijken de komende jaren dus nog niet aan de beurt zijn. 

Bekijk hier de introductievideo



Geef uw mening
De gemeente hoort graag uw mening! De visie is door het college vrijgegeven voor inspraak. U kunt vanaf 3 maart tot en met 14 april reageren op dit plan. Daarna worden de reacties verwerkt. In juni wordt de visie aangeboden aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad haar akkoord geeft wordt de visie hét kompas voor een aardgasvrije toekomst.

U kunt het plan inzien en de video bekijken waarin de belangrijkste punten uit de visie uitgelicht worden. Uw inspraakreactie kunt u hier achterlaten.  

Meer weten?
Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur is er een online informatiebijeenkomst. U kunt zich hiervoor inschrijven. 

Meer informatie staat op Visie - Gemeente Haarlem. 
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente