Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Zonnedak TC Daalmeer heeft nog maar 85 zonnepanelen

Geplaatst op Maandag 19 Februari 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 15 seconden

19-2-2018

Uniek in Alkmaar: 300 zonnepanelen van bewoners op één dak. Dat is duurzaam project ‘DaalmeerZon’. Al 215 panelen zijn gereserveerd. Wie in de buurt van Tennisclub Daalmeer woont, kan zich nog inschrijven. Deelname vanaf 3 zonnepanelen.  

De 300 zonnepanelen komen op het dak van tennisclub Daalmeer. De 300 te plaatsen panelen worden voor de buurt. Deelnemen is rendabel en gaat per zonnestroomdeel ( (tranche  van 260 Wp) van € 300,- incl. btw. Minimumafname is drie tranches. De terugverdientijd is ongeveer  8,5 jaar, het rendement is hiermee ca. 8%. 

Een goede oplossing voor wie zelf geen ruimte heeft voor zonnepanelen op het eigen dak. Volgens de zogenoemde ‘postcoderoosregeling’ kunnen bewoners investeren in zonnepanelen en vervolgens de stroom ervan zonder belasting thuis verbruiken. Bewoners in de postcodes 1703 en 1704 (Heerhugowaard), 1822 (Alkmaar Noord), 1823, 1824, 1826 en 1827 (Alkmaar), 1829 (Oudorp) en 1834 (Sint Pancras), kunnen deelnemen.

Voorinschrijven kan via de website van de NHEC: www.nhec.nl. Initiatiefnemers NHEC en AlkmaarEnergie zijn energiecoöperaties van, voor en door burgers. De energiecoöperaties hebben als doel om zonder winstoogmerk Nederland lokaal te verduurzamen en de lokale economie te versterken. Duurzaamheid maken zij hiermee voor iedereen bereikbaar.

Voor meer informatie over het zonnedak in Daalmeer kunt u terecht op de websites van NHEC – www.nhec.nl of AlkmaarEnergie – www.alkmaar-energie.nl. Ook kunt u NHEC of AlkmaarEnergie mailen voor voorinschrijving.

 

Helpdesk gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Heeft u vragen over zonnepanelen over andere duurzaamheidsmaatregelen die u kan treffen in en rondom uw woning? Stel dan uw vraag aan een onafhankelijk adviseur van het gemeente Duurzaam Bouwloket Alkmaar.
Stel hier uw vraag via de helpdesk

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente