Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzame huiseigenaren in Fryslan openen hun deuren

Geplaatst op Vrijdag 13 Oktober 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 16 seconden

Op zaterdag 4 en 11 november vindt voor de vijfde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren. Gastvrije huiseigenaren vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt. Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op de doen. Ook de familie Oostra uit Feinsum stelt graag haar gasloze, zuinige en plusenergiewoning open.

De woning heeft een warmtepomp met bodembron, 34 zonnepanelen en maakt zoveel mogelijk gebruik van zonnewarmte door veel glas op het zuiden.
Zij doen dit jaar ook mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op 4 en 11 november. Ze vertellen graag over wat zij aan maatregelen hebben genomen waardoor het energieverbruik laag is en het huis toch prettig woont.

Fryslâ
n wil in 2050 energieneutraal zijn en we willen spoedig al enkel gasloze huizen gaan bouwen. Deze ontwikkeling zal de komende jaren steeds meer gestalte krijgen.

Duurzame huizen

Tijdens de Duurzame Huizen Route zijn er veel soorten huizen te bezoeken. Variërend van monumentaal tot nieuwe woningen en met een grote verscheidenheid aan energiebesparende maatregelen van allerlei soorten isolatie tot geavanceerde technische installaties. Op de website www.duurzamehuizenroute.nl is een overzicht te vinden van de deelnemende huizen in Nederland. De huizen zijn op 4 of 11 november te bezoeken. De openingstijden verschillen en staan per woning vermeld op de website.

Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven via duurzamehuizenroute.nl 

Bezoekers en de huiseigenaren die hun huis openstellen maken kans op een unieke beleving: Een midweek in een strohotel in het Brabantse dorp Haps.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente