Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Drie bespaartips om je energierekening naar beneden te brengen

Geplaatst op Woensdag 20 April 2022 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 43 seconden

Energie besparen kan soms simpel zijn, zonder dat het veel geld en moeite kost. Als je alles bij elkaar optelt, scheelt het wel een heleboel op je energierekening! Hieronder hebben we drie belangrijke tips voor je op een rijtje gezet om je energierekening naar beneden te brengen. 

Cv-ketel instellen

Met het afstellen van je cv-installatie valt veel te winnen. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas en vermindert de CO? uitstoot. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Het is vrij eenvoudig om zelf thuis te doen via een instructievideo. Lees meer over het afstellen van je cv ketel op deze pagina

Waterzijdig inregelen

Bij veel woningen staat de aanvoertemperatuur van de cv-ketel standaard op een (te) hoge temperatuur ingesteld. De retourtemperatuur is dan vaak ruim boven de 55ºC, waardoor de cv-ketel niet op het maximale rendement werkt. Een ketel met een (te) hoge aanvoertemperatuur werkt niet alleen met een (te) laag rendement, maar dit kan ook comfortklachten opleveren. Op deze pagina vind je meer informatie over het waterzijdig inregelen van je cv-ketel. 

Bewust stookgedrag 

Door je stookgedrag aan te passen en bewust om te gaan met je energie bespaar je al flink zonder geld te investeren. Ga in de woning na welke ruimtes je (wellicht onnodig) verwarmd en zet de thermostaat overdag 2 graden lager. Elke graad die je de thermostaat lager zet dan jouw standaard stookpatroon vermindert het gasverbruik met 7 tot 9%. Kijk ook goed naar hoe je de woning ventileert, dit is belangrijk voor het binnenklimaat van de woning en daarmee je gezondheid. Lees hier meer over het bewust stoken in de woning.

Gratis en onafhankelijk advies

Heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een onafhankelijk adviseur? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket. Door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl). Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 
 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente